08 Nisan 2009

Bir klasik, bir yarı-klasik


Bu akşam L'Pool - Chelsea izlemek arzusundaydım (hâlâ o arzuyu taşıyan varsa uydu alıcısını Intelsat'a çevirip KNR'yi deneyebilirler), ancak açıklamalra falan bakınca Barcelona - Bayern'in daha cazip olduğunu farkettim. Bu, gerçek bir klasik olan bu maçı önce yazmamı engellemez.

Bir kere yıllardır ne dedik? Sir Rafa Benitez Şampiyonlar Ligi uzmanı ve hastası, her zaman daha çok önemsiyor ve kadrosunu ona göre kuruyor, vs vs. Ama bu sezon durum farklı. Rafa uzmansa Hiddink daha uzman bu tip elemelerde, defalarca, değişik seviyelerde gördük. Rafa hoca da zaten olayın bu boyutunu anlatmış basına, "Sir Alex bizim tarafımızı tutacak çünkü elenirsek lige daha fazla konsantre olacağımızı biliyor" demiş. Sizleri bilmem sevgili sporseverler, ama ben bu lafı yutmam. Liverpool'un Şampiyonlar Ligi'nden elenmesi nasıl olacak da ligi kazanmaları için daha şanslı olmalarını sağlayacak, sen zaten rotasyonunu yapıyor keyfine bakıyorsun. Forvette Torres'i milli maçlarda kötü gördüm, Hiddink de bunu görmüştür elbet, ama bu işi ne kadar ciddiye alır ya da alıyor bilmiyorum, bu maça özel taktik ve motivasyonlarını uygular mı benim için bir muamma, Rusya'ya ve Güney Kore'ye büyük turnuvalarda yarı final oynatmış bir adamı heyecanlandırır mı şu maç?

Liverpool ve Chelsea olaya farklı bakıyorlar, Chelsea'nin bu sezon kupasız geçme riski var, gelecek sezon için planlar yaptıklarını anlatıp duruyorlar zaten. Rafa ise bence başarı içinde boğulmuş gibi şu an. Dün Man Utd'ın yaşadığı düşüşün bir benzerinin bu gece Anfield'da olmasını olası görüyorum. Mascherano'nun yokluğunu da fazlasıyla hissedecekler. Seri için favorim Chelsea ancak bu maçta da beklenenin aksine over ihtimali görüyorum.


Bayern Barcelona'da konuşacak daha çok malzeme var aslında, Guardiola takımının savunma yapma konusunda o kadar da iyi olmadığının farkında, Bayern de eski Bayern değil savunma konusunda, meşhur Real deplasmanları gibi kapanacaklarını zannetmiyorum. Zaten iki hoca da saldıracaz demiş, Klinsmann ek olarak onlarda Messi varsa bizde Ribery var demiş. Hadi ordan!

Bayern'in tıpkı Real'in Nou Camp'ta uyguladığı gibi özellikle Messi'ye sert oynamasını bekliyorum, ilk 15 dakika böyle bir sindirim mücadelesi ile geçebilir, Barcelona kesin gol bulmak isteyecek ve agresif olacaktır o dönemde. Bayern'in bu uygulaması tutarsa ilk yarının son bölümünde ve ikinci yarının tamamında tempolu ve akan bir oyun görmemiz olası. Üst seçeneğini işaretlemekten korkmayın iddaa doldururken, benden tavsiye. Iniesta da oynayacakmış sanırsam, Hamit'in de düzeldiğini okudum. Umarım tam kadro çıkar iki takım da. Yoksa pişman oluruz maç seçimine.

Kanımca 5-1'lik hezimetin etkisini de pek görmeyiz Bayern üzerinde, bu maçların havası başka olur. Fotoğrafta görüldüğü üzere!


fotolar: Yahoo! World Soccer

2 yorum:

sedat dedi ki...

van buyten ve lucio yok sanırım, wolfsburg karşısındaki defansı da hesaba katınca ben tek taraflı bi maç bekliyorum aslında.

verde dedi ki...

bildiğim kadarıyla van buyten oynayabilecek durumda, lucio ve klose sakat.