27 Temmuz 2008

Neredeler? #3 - Adrian Ilie


Yine Galatasaray geçmişinden bir futbolcu, Adrian Ilie. Türk futbolunun transfer çehresini değiştiren isimlerden biri olarak nitelendirilebilir, yetenekli bir futbolcu olarak biliniyordu gelmeden önce ancak Fatih Terim'in başarılı izleme ekibi sayesinde Galatasaray'a kazandırıldı genç denilebilecek yaşta, ve beklenmedik derecede iyi bir performans sergiledi vatandaşları Filipescu ve Hagi'nin eşliğinde.

Galatasaray'la iki sezon (sezon ortasında gelip sezon ortasında gitmişti) oynadıktan sonra Valencia tarafından transfer edildi ve hemen ilk onbire girdi. İlk tam sezonunda İspanya şampiyonluğu yaşadı. Ancak 2000 yılında yaşadığı seri sakatlıklar sonrası yerini kaybetti, bu hem onun hem de Valencia'nın gerileme döneminin başlangıcı oldu.

2002 yılında kontratı feshedildi ve serbest kaldı. O dönemde Galatasaray'la da adı anılsa da artık yorgun ve sakat bir futbolcuydu ve ancak Alaves'le anlaşabildi. Fena olmayan bir performans sergilemesine rağmen takımının küme düşmesiyle yine açıkta kaldı. Sonraki durağı yine Türkiye idi, Beşiktaş'a imza attı. Sakatlıklarla kısıtlanan sezonunda fazla oynayamadı ve Lucescu'nun gidişiyle Beşiktaş macerası kısa sürdü. Son klübü olarak bilinen Zurich'te de diz sakatlıklarıyla boğuştu ve 2005'te futbolu bıraktı. Milli takımda oynadığı 55 maçın içinde iki Avrupa Şampiyonası ve bir de Dünya Kupası var.

Şu anda Turizmci olmuş, Braşov bölgesinde bir oteli ve aynı zamanda bir de futbol takımı var. Direk tarzı ve hücum anlamında her gereklilikten becerebilmesiyle hatırlanan bir futbolcu olacak.

Hiç yorum yok: