19 Ekim 2008

NBA yıldız adayı sokağa inerse

Herkes hayatının bir evresinde sokak basketboluna dahil olmuştur. Muhtemelen Devin Harris de öyle. Yine de, profesyonel basketbolcuların sokak sahalarında neredeyse hiç gözükmemeleri de kaçınılmazdır. Sonuçta o da basketbol, bu da basketbol ama hesapta olmayan bir sakatlık çıkma ihtimali var, acayip bir hareket yiyip rezil olmak var. Yıldızlar sokaklardan uzak tutan bu tırs hadisesi mi, yoksa sene boyunca basketbol oynamaktan bıkmış-usanmış olmaları mı bilemiyorum.

Bana kalırsa, NBA yıldızları elbet sokağa inmeli, o güneşin, sert zeminin, hakemsiz basketbolun falan keyfini çıkarmalı... Ama bunu yaparken asla Devin Harris gibi yapmamalı. Avrupa'da basketbola en uzak ülke hangisi dersiniz? Galler, Lüksemburg falan diyenler olacaktır. Ama üst klasman spor ülkelerinden bu işe en uzak olanı elbette İngiltere. Orda da, bu videodan sonra öğrendim ki, bir sokak basketbol komünü varmış profesyonel ligden daha popüler olan.

Stuart Tanner da bu oluşumdan biri. Tabi oluşum denmez de, tanınan bir herif ilgilenen halk arasında. NBA Europe hadisesi için Londra'da bulunan (Ne arıyosa NBA İngiltere'de) Nets oyuncusu Devin Harris'e Amerika'lıların pick up game olarak adlandırdıkları ayaküstü bir maç teklif ediyor, teke tek. Devin Harris de her ne hikmetse kabul ediyor. Laubali tavırları normal, sonuçta herif NBA'de iyi kötü el üstünde tutulan bir adam, genç, yetenekli, karşısındaki tipin de basketbolla alakası yok, kot-kazak falan takılıyor, espri sandı heralde bizim Devin. Sonra zor bir şut geliyor el üstünden, Devin hafiften uyanıyor hadiseye ama Stuart kardeşimiz hayatı boyunca karşısına çıkacak bir duruma sokuyor onu. Yazık, diyecek bir şey yok, havanı yesinler koçum.




Stuart Tanner Vs Devin Harris
Yükleyen MisterRrr

1 yorum:

evrendeki en mutevazı insan dedi ki...

rezil rüsva olmuş be. çıkmayacaksın sokak basketbolcusunun karşısına. adamların olayı 1'e 1 zaten. ya da şu maçtan sonra ben öyle düşünmeye başladım.