01 Mayıs 2009

Coria'dan son


O maçı hatırlarsınız. 2004 Fransa Açık, Gaudio - Coria finaliyle de, Henman'ın yarı finale kalmasıyla da efsane turnuvalardan biri olmuştu. Finalde Coria almış gazı giderken, yorgunluk baş göstermiş ve bacakları isyan etmişti. Sakat Coria'yı yenmek için 14 oyunluk final setine ihtiyaç duyan Gaudio maç bittiğinde nasıl da sevinmişti. Unutmak mümkün değil. Coria her zaman o turnuvanın gerçek şampiyonu olarak hatırlanacak.

2006 yılından sonra sakatlıklar nedeniyle hiç bir turnuvada etkin olamadı. Andy Roddick'in sakatlık nedeniyle çekilmesi sonucunda katılabildiği 2008 Roland Garros, son büyük turnuvası oldu. Coria, salı günü tenisi bıraktığını açıkladı. Sakatlık kötü şey. Ama bazen unutulmaz spor anılarınızdan birinin sebebi oluveriyor.

1 yorum:

sedat dedi ki...

Öyle alenen sevmediğim adam çok yoktur ama Coria'ya da hiç ısınamamışımdır.

O finalden 1 sene önce Hamburg'da yine Gaudio'ya karşı maç 1-1 olurken sakatlık molası almış (2004 RG finalindeki gibi, yine kramp yüzünden), baya baya sekmesine rağmen, 3. seti ceylan gibi hustle'larla 6-0 alıp, maçı kazanmıştı. Sonra fileye gelirken de sanki ayağı kopmuş gibi sekmesine Gaudio tepki göstermişti. İki oyuncu da onaylamadı ama kameralara yansımayan ciddi bir gerginlik olduğunu söyler birçok insan o maç sonrasıyla ilgili, kimse de açık açık söylemez ama Coria orada baya tiyatro yapmıştı. Bi de steroid olayları vardı hatırladığım, bir türlü ısınamadım adama. 2004'te de biraz da o yüzden Gaudio'yu tuttuğumu hatırlıyorum baya baya.

Gaudio'nun o sevincinin sebebi aslında bu yüzden. Bir de araları hiç iyi değildir, Coria'nın ülkenin altın çocuğu olması ve Gaudio'nun biraz daha zor şartlardan ve zor yollardan gelmesi sebebiyle.