24 Eylül 2008

Türk'ün baş sağlığıyla imtihanı

"Kör ölür badem gözlü olur" gibi bir lafın çıktığı memlekette, kendi gibi düşünmeyen her insanın ölümünden sonra, illa ki vefat edenin -kendince- yanlış gördüğü özelliklerini sıralamadan baş sağlığı dileyemiyoruz.

Kazım Kanat'ı kaybettik. "Düzeldi, hastaneye kaldırıldı"lar arasında gazete küpürlerinde geçen bir hayat. Yine de ölümüne duyulan üzüntüyü ifade edecekken "yorumlarına katılmasam da" ibaresini eklemeyi görev biliyoruz. Sadece "Allah rahmet eylesin", "toprağı bol olsun" diyebilecekken, onunla aynı fikirleri paylaşmadığını belirtme ihtiyacı duyuyoruz.

5 yorum:

Sir Douglas McGiven dedi ki...

hangisi doğru peki? ailesine taziyeye gitmiyoruz hoş ki "bu adamı da hiç sevmezdik de başınız sağolsun" demeyelim.

kazım kanat çok kişi tarafından sevilmeyen, tabi çok kişi tarafından da sevilen bir insan.

o zaman söylemeyen daha sonra söyleyecektir zira zaten spor tarihinde adı olan bir insan. elbet anılacaktır iyisiyle kötüsüyle.

bu kadar abartılacak, insanlık suçuymuş çok da ayıpmış gibi adledilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. zenciye nigga demedik, olanı olduğu gibi söyledik. arkasından da bela okumadığımıza göre, toprağı bol olsun.

Kaan Mert dedi ki...

Her ne kadar yorumları itici gelse de hayatı seven bir adamdı ve haberi duyunca cidden üzüldüm.Allah rahmet eylesin.

Tayshaun dedi ki...

yorumlarına katılmamakla o insanı sevmemek arasında çok fark var. bu yapılan insanlık suçu değil elbet ama sadece baş sağlığı dilemek varken -ki onun da ne işe yaradığını çözmüş değilim, buraya toprağı bol olsun yazmanın manası nedir?- illa yorumlarına katılmadığını belirtmek bir çeşit elitistlikten kaynaklanıyor. "Kazım Kanat'ın saçma sapan yorumları vardı ve ben bunlara katılmıyordum, übermensch bir insanım" sonucuna varıyorum ben.

Sir Douglas McGiven dedi ki...

ağabey, o anlamı sen çıkarıyorsun bundan. başkasını bilmem de en azından benim böyle bir iddiam yok. überle müberle işim olmadığı gibi haddim olmayan bir konuda eleştirmem de... zaten sevmediğim her konuda yaratabileceği çirkeflik potansiyeliydi. neyse, şu da var ki "iyi bir insandı, huzur içinde yatsın" demek ne kadar normalse (en azından normal görülüyorsa diyelim...) bunun da denmesi normal, bana öyle geliyor. ama sen bu sonucu çıkarmıyorsun bundan. anlatmak istediğini de anlıyorum ama durum öyle değil pek.

fatih dedi ki...

bence anlamsız bi eleştiri olmuş söylediin ibareleri mesaja eklerken o kişinin sevilmemesine, eleştirilerine katılınmamasına rağmen ölümünden duyulan üzüntü(en azından benim için öyle) dile getiriliyor ve bu da öleni bi kat daha yüceltebilcek bi durumdur niye elitlik olsun yav