23 Ekim 2007

Kaleci Neville, Hakem Gerrard

Maçın üstünden 3 gün geçti gerçi ama match of the day'i izlemeden birşey yazmak istemedim. Bu süreçte Mehmet Öz haberi de arka sayfaya düştü; güzel oldu.

Glasgow derbisiyle aynı güne denk geldi Merseyside derbisi, hatta aynı saate. Tesadüf mü bilmiyorum. Glasgow'da maviler son derece mutluyken Liverpool'da ise öne geçtikleri maçı -belki de haketmedikleri bir şekilde- kaybeden taraftı.

2001'de de Liverpool son dakikada kazanmıştı Goodison Park'ta. Bu kez de öyle oldu ama biraz garip oldu.

Önce Everton öne geçti. Sami Hyppia'dan usta işi bir gol. İddiaya girebilirim ki Everton'da bu kadar net bir vuruş yapabilecek bir forvet yok. Neyse..


Torres de yoktu. Üstelik bu sefer Benitez'in 'rotation, rotation, rotation' takıntısından değil sakatlığından dolayı yoktu. Eee peki nasıl çevirecekti Liverpool bu maçı: Gerrard, Gerrard, Gerrard..

Everton'ın kornerinden sonra 60-70 metrelik bir deparla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Hibbert onu ancak penaltı yaparak durdurabildi. Everton defansından Lescott, Gerrard'ın deparına 10 metre geriden eşlik edebilmiş Gerrard'ı indiren Hibbert da faulü yapmak için ceza sahasına girmeyi beklemişti. Belki de dışarıdaydı aslında, penaltı olup olmadığı tartışılabilir. Ama asıl tartışma kartın rengindeydi. Hakem önce cebinden sarıyı çıkarttı ama elinde sarı varken Gerrard hakeme gelip 'ne yani bu pozisyona sarı mı göstereceksin' gibilerinden birşeyler söyleyince hakem kırmızıyı çekiverdi.


David Moyes ateş püskürdü maçtan sonra röpörtajda. Haklı adam. Görüntülerde önce sarıyı çıkartıp sonradan kırmızıya döndüğü çok açık. Hakem Mark Clattenburg bu arada. Moyes maçtan sonra hakemi eleştirince Benitez de geçen seneki 3-0'lık maçı hatırlatmış. Everton'ın 2 golünde faul vardı. 'O zaman hakem iyiydi ama di mi' demeye getirmiş. Ki Benitez böyle konularda hiç konuşmaz. Demek ki Merseyside derbisi cidden böyle birşey.

Peki Gerrard bu kadar iyiyken, böylesine bir derbiyi kazanmak için canını dişine takıp oynuyorken onu oyundan çıkarmayı kim akıl edebilir ?! Cevap Benitez.. Peki neden ?! Cevap: Rotasyon, rotasyon, rotasyon.. Gitti Lucas'ı soktu.

Neyse ki Benitez'in planı işledi. Gerrard'ın yerine giren Lucas'ın kaleye giden topunu kurtaran (evet adam ciddi ciddi harika bir kurtarış yaptı aslında) Neville Howard'a bu son dakika golünü kurtarmak için bir şans vermişti Tim Howard'a ama Howard Kuyt'un penaltısını topa değmesine rağmen kurtaramadı.


Duraklamalarda bir de Everton'ın net bir penaltısı verilmeyince Everton'lıların öfkesi anlatılmaz boyutlara ulaşmıştır sanırım. Zira açık ve net bir penaltıydı. Goodison Park'ın ev sahipleri için son derece zor bir gün olmalı.

Liverpool'da ise işler yolunda aslında. Benitez çok gıcık edici hamleler yapıyor ama bir şekilde işliyor. Deplasman derecesi 4/5 Liverpool'un. Ligin en iyi derecesi. Daha önceki sezonları hatırlarsak gerçekten müthiş. Son şampiyon Man Utd'ın sadece 4 puan arkasındayız ve tüm bunlar olurken Agger ve Alonso yok. Agger dönünce Hyppia'nın kendi kalesine attığı gollerden kurtulacağız bir kere, bu bile yeter.

You'll never walk alone, even in İstanbul. Hava güzel olursa yanındayız Liverpool'um. Hava güzel olursa kısmı şarkının ruhuna pek uymadı ama olsun.

Hiç yorum yok: