30 Ekim 2007

The Valiant


Robbie Williams
, 33, popstar.

Genelde genç bayanlar daha bir detaylı tanıyordur muhtemelen, bilgisayarcı erkekler de FIFA 2000'in şarkısını -It's Only Us- söyleyen adam olarak tanır. Bense kliplerinde Kylie Minogue, Nicole Kidman ve Daryl Hannah'ı yediğinden olsa gerek, saygı duyarım. Klipleri de enteresandır genelde, nitelik olmasa da nicelik açısından, Ada'nın Soner Arıca'sı diyesim var. Üstteki bayanları bir kenara bırakıp delikanlı gibi konuşursak, Jackie Stewart'lı Supreme, kişisel favorim mesela.

Robbie'nin (çok samimi oldu ama deneyin, söylemesi çok zevkli) her ortalama İngiliz vatandaşı gibi (ya da her ortalama erkek gibi) futbol tutkusu var. Ama bizdeki gibi derbilerden önce gazetelere skor tahmini yapan ünlülerden bir kaç adım önde bir tutku bu. Williams, Stoke-on-Trent'li, ezeli rakipleri Crewe ve Stoke City'nin şu sıralar biraz gerisinde kalmış Port Vale'in çocukluğundan beri sıkı bir taraftarı. Stadın hemen yanıbaşında büyüdü, şimdi LA'da oturan ve şehirden çıkan muhtemelen en ünlü insan. Geçen şubat ayında, Port Vale'i unutmadığını gösterdi ve kulübün satılabilir hisselerinin %96'sını 240.000 pound'a (345.000 €) aldı. Elbette bu para son zamanlarda yabancıların Premier Lig'e akıttıkları parayla kıyaslanamaz ama Division 1'de küme düşmemeye oynayan Port Vale ve alttaki yazıda bahsedilen aidiyet temasına inanan benim için, hoş bir gelişme. Zaten Port Vale bu parayı bir üst lig dinozoruna -Cafer, Coşkun, Papin Mustafa..- yatırmayacaktır.


Yazıyı biraz daha genişletmek gerekirse, Robbie Williams'ın Port Vale sevgisi 350.000 €'yla da sınırlı kalmıyor. Başta yazdığım gibi, FIFA 2000 oyununun müziğini yapması için Electronic Arts'tan teklif aldığında bir şart koşuyor; oyunda Port Vale'in de yer alması.

LA'da 2005'te LA Vale diye de bir takım kuruyor. Evinin bahçesine bir futbol sahası yaptırıp (eve bak!), arkadaşlarıyla 5'e 5 maçlar yapmaya başlıyorlar. Sonra 7'şerlik oynanan bir lige katılıyorlar (bizim halı sahalar gibi) ve en sonunda 11 vs 11'den 30 yaşın üzerindekilerin oynadığı LA Premier Ligi ve Super Metro Ligi'nde oynuyorlar şu an. Her ikisinde de namağlup liderler. Takımın başkanı Robbie Williams, sahası da Robbie Williams Malikanesi. Oyunculardan birisi de aktör Santiago Cabrera. Tanıdık gelmediyse, Heroes'taki junkie ressam Isaac diyeyim, hatırlayanı çıkar. Popçu, topçu ikilemesi çok kullanır bizim medya. Al sana kafadan örnek, Beckham'la Maradona'yla top oynamış bırak popçuyu kaç topçu var ki dünyada?

Hiç yorum yok: