21 Ağustos 2009

Bolt'a 200 de yetmiyor


19.19, bu akşam 200 finalinde yaptığı derece. Kanımca 100 metre rekorlarından daha büyüleyici bir derece idi. İzlediğim her yarıştan sonra beni pişman ediyor yaptığım tahminlere ama, ben bu finalde rekor çıkarma ihtimalinin baya az olduğunu düşünüyordum. Bunun iki sebebi vardı, birincisi 200 metre rekorunun arka arkaya kırılmayacak kadar sağlam bir derece olduğuna inancım, ikincisi de 100 metreye göre gayet kofti rakiplerle yarışacağı için rekor getirecek eforu sarfedecek ortamı bulamaması. Bolt şampiyonayla kırdığı rekorları inanılması daha güç seviyelere çekebilecek bir sprinter, ama rekor için kendini ekstra kasacak bir tipe benzemiyor, bence.

Dün akşamki yarı finallerden sonra dilimi ısırdım tabi, neredeyse son 40 metreyi bir vites aşağıdan almasına rağmen 20.08 gibi güçlü bir derece yapmasından sonra. Ama bilemiyordum, rekor yine de zor gözüküyordu. Kendini baya zorladığı Olimpiyat finalinde bile çok az geliştirebilmişti ne de olsa. Demek ki rekor henüz herifin kendini kasmadan kıramayacağı seviyelerde değil.

Söylenecek fazla söz yok. Tarihin en iyi sprinterını izleme şerefine ulaştık sanırım, son iki senedir. 400 koşsa onun da rekorunu kırabilir gibi geliyor şu anda.

2 yorum:

Alp dedi ki...

110 engelli ve uzun atlama rekorlarını da zorlar gibi istese.

muribbi dedi ki...

400 rekoru zor. nedeni çok iyi sprinter olması. 400 de dayanıklılık daha önemli. bildiğiniz gibi 400 cüler daha ufak tefekler. dayanıklılık için.