16 Ağustos 2009

Shaq vs.


NBA'in büyük yıldızlarının televizyon kariyeri peşinde koşmasına pek yabancı değiliz. Amerikan kanallarındaki yorum programları bile, espri anlayışı ve becerisi kuvvetli eski yıldızların üzerine inşa ediliyor. Gary Payton, Chris Webber, Charles Barkley, Magic Johnson, Jalen Rose gibi oyunculuk kariyeri de hayli renkli geçen isimleri bir çırpıda sayabiliyoruz, televizyon konu olunca.

Shaq, bu isimlerin atası. Komik NBA oyuncularının lordu. Yaratıcı esprileri, durum komedileri, All-Star şovları ile Cem Yılmaz'a gülmeyen adamları yerlere yatırmış bir marka. Onun televizyona gireceğini, girdiği zaman da ses getireceğini biliyordum ama en azından sporculuk kariyerini aradan çıkartır diye düşünüyordum.

ABC'de 18 Ağustos itibariyle ilk bölümü yayınlanacak "Shaq vs.", konsepti ile bir önceki paragrafı haksız çıkaracak bir şov. Shaq, programın nasıl oluştuğunu, Amerikalıların bir atletin başka bir sporda neler yapabileceği konusundaki merakı ile açıklamış. Her bölümde, farklı sporların başarılı atletleriyle, onların alanında kapışacak. Listesindeki isimler arasında Cardinals'ten Albert Pujols, sekiz altınlı Michael Phelps, Wimbledon şampiyonu Serena Williams, plaj voleybolu efsaneleri Kerri Walsh ve Misty May-Treanor var. İlk programdaki rakip de ünlü quarterback Ben Rothlisberger.

Kapışmalardan önce bir hafta antreman yapacakmış Shaq, bu hazırlıklar, antreman kapışmaları, yardım organizasyonları ve basın toplantıları ile dolu dolu bir program geliyor. Ben en çok Serena Williams ile yapacakları maçı merak ediyorum.

2 yorum:

pompelmo dedi ki...

Serena fizik avantajını kullanır gibime geliyor.

Major dedi ki...

şimdi ilginç tabi, ben rothlisberger'a tackle falan mı yapacak acaba?

=))))))