16 Aralık 2007

Garibana 8 atmak kolay



Liverpool şampiyonluk rakiplerinin (Liverpool'un şampiyonluk adaylığı da tartışılır ya, neyse) tümüyle ilk yarıda Anfield'da oynadı ve üç maçta da fısss. Toplamda atılan gol sayısı 2, alınan puan da 2. Gollerden biri de frikik.

Bugünkü Manchester maçını Liverpool da kazanabilirdi; hatta maç 0-0'ken Torres'in çizginin önünden topu kafayla boş kaleye ittirmek yerine auta göndermesi, 43. dakikadaki o kornerde topun bütün defansın arasından boş kaleye vurulmak üzere Tevez'e gelmesinden daha olasıydı. Ama olmadı. Konuşulması gereken ise, Liverpool'un evindeki bir maçta bu kadar kısır kalması, yan toplardan doğan iki karamboş dışında ve uzaktan bir şut dışında pozisyon üretememesi.

En büyük sıkıntı sezon başından beri olduğu gibi kanatlarda. Bekler kötü durumda; Arbeloa'yı zaten çözemedik, Riise de çok verimsiz bir sezon geçiriyor. Öndeki oyuncular patlayacağı ise zaten belliydi. Pennant sakat, sağlam olup oynasa ne olur, o halini de biliyoruz; Kewell'dan hala medet umuluyor; Babel kanat falan değil işte, elemana da yazık, verilen 20 milyon euro'ya da yazık; Benayoun Liverpool formasıyla ancak Carling Cup maçlarında ve bi de Anfield'daysa bize (Beşiktaş) karşı oynar. Forvette Dirk Kuyt acayipliği söz konusu. Ne işe yaradığı konusunda çok kafa patlattım, sağa sola -Allah'ı var- epey koşturmasından başka bir katkısı yok oyuna. Sonra da o koşturma Liverpool için bu kadar mı önemli, onu düşünmeye başlıyorum. Adam ne teknik, ne hızlı, ne iyi tek vuruşçu; o zaman sizi Wigan'a ya da Feyenoord'a alalım. Rafa da hala bu adamla vakit kaybediyor, inanılır gibi değil. Crouch'a bu sezon yapılan haksızlık sezon başında bizim Delgado'ya yapılmadı.

Şampiyonlar Ligi'nde gitmesine yine giderler ama EPL için forvet şart, en az bir kanat şart, bek de şart.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Karamboş da güzel typo olmuş gral

(login olmaya üşendim)