11 Aralık 2007

Mayweather vs Hatton

Birçoklarının ve kendisinin düşüncesine göre dünyanın en iyi boksörü olan Floyd "Money" Mayweather bu kez sert bir kayayla dövüşüyordu. Klasik "ben en iyiyim" boksör triplerinin biraz daha ötesinde, hakikaten yenilmesi çok zor görünen Mayweather büyük favori olarak çıktığı ünvan maçını zor da olsa kazandı. RTL'den canlı izleme fırsatı bulduğumuz karşılaşmanın en çekici taraflarından biri de İngiliz boksör Ricky "The Hitman" Hatton'ın da aynı Mayweather gibi henüz maç kaybetmemiş olmasıydı.


İnanılmaz çabuk elleri ve ayaklarıyla kusursuz bir savunma boksörü olan Mayweather'ın boksu bazı kitleler tarafından sıkıcı bulunsa da bu maçta Hatton'ın her zamanki agresif boksuyla birlikte çok güzel bir kombinasyon oluşturdu. Hatta maçın başında benim de kafamda bir "acaba" sorusu belirdi çünkü Las Vegas'ta Amerikanlar'ın pek alışık olmadığı bir seyirci desteğini (bira içip davullu zurnalı tezahüratlar yapan İngilizler) arkasına alan ve Mayweather'ın gardına sert yumruklar indiren Hatton oldukça formda görünüyordu. Ayrıca çok sempatik ve komik bir adam olduğunu da söylemek zorundayım. Maçtan önce kıçını açarak "Mayweather wants to kick my ass, well he can kiss my ass" demeci, Castillo'ya karşı zaferinden sonra kendini ilk olarak Wayne Rooney'in ringe girerek tebrik etmesi, sayısız taraftara sahip olması bu adamın medyatik ve renkli kişiliğine güzel örnekler teşkil eder.

Neyse maça dönelim. Mayweather hakkında sevmediğim bir şey var. Seri yumruklarla karşılaşınca hafif arkasını dönerek gard alıyor ve rakibin koltuk altına doğru yönleniyor. Kural ihlali yaptığını söylemiyorum ama hafifçene arkasını döndüğü zaman rakibinin yumrukları kafasının arkasına veya sırtına doğru geliyor ve hakem mecburen araya girmek zorunda kalıyor. Bu şekilde komik bir pozisyon da oldu maçta. Floyd arkasını döndü ve Hatton'ın yumruğu kafasının arkasına geldi ve Floyd yere düşerken tabi ki bu bir knock-down olarak kabul edilmedi ve Hatton'dan puan silindi. Bunu akabinde Ricky Hatton maç başladıktan sonra arkasını dönerek küçük bir tepki koydu ve tribünden büyük bir kahkaha ve alkış aldı. Ancak bu tepkinin asıl sebebi Hatton'ın moralman düşmeye başlamasıydı. Keza her numarayı denemesine karşın bir türlü net yumruklar indirememesi ve üstüne üstlük karambol anlarında aradan sürekli rahatsız edici yumruklar alması onu maçtan biraz koparmaya başlamıştı.

8. raunddan itibaren ise maç tamamen Mayweather'ın kontrolüne geçti. Baya hırpalanan Hatton 10. raundda ilk kez indi. Ardından hemen tekrar saldırıya geçen Floyd iki tane daha sert yumruk attı ve Joe Cortez müthiş bir zamanlamayla araya girerek üçünü yumruğu engelledi. O sıra hâlâ ayakta olan Ricky Hatton'ın da sendeleyerek yıkıldı.


Maçtan sonra Floyd Mayweather boksu bırakabileceğiyle ilgili sinyaller verdi, keza şu an herkes kanıtlayacak bir şeyi kalmadığını düşünüyor. Hatton'ın dövüştüğü en zor boksör olduğunu itiraf etti, ama yine de kimsenin kendisini yenemeyeceği fikrini koruduğunu söyledi. Hatton ise dövüş taktiğini iyi uygulayamadığını ve gereğinden fazla gaza gelerek sürekli hücum denediğini, ve mağlubiyete rağmen kesinlikle boksa devam ettiğini belirtti.

Maç da sayısız ünlü isim de vardı. Gorebildiklerim: Gwen Stefani, David Beckam, Brad Pitt, Angelina Jolie, Nihat Doğan.

Hiç yorum yok: