03 Haziran 2008

Euro 2008 Kadroları 15 & 16 - Yunanistan & Avusturya


Bir daha yapabilirler mi, bunu kimse söyleyemez. Kupayı alan takımda herhangi bir revizyona gidilmedi, gerek de yoktu. Hatta o derece ki, yeni çıkardıkları genç yıldız Ninis ilk milli maçında gol atmasına rağmen son kadroya alınmadı. Rusya'nın başında Hiddink olmasa, gruptan çıkmaları garanti derdim ama Hiddink'in bir şekilde gruplardan her zaman çıkan takımlarını hatırlayınca o kadar kesin konuşamıyorum. Yine de 2. lik için en büyük aday Yunanistan bana göre.

Goalkeepers: Antonios Nikopolidis (Olympiacos CFP), Konstantinos Chalkias (Aris Thessaloniki FC), Alexandros Tzorvas (OFI Crete FC).

Defenders: Sotirios Kyrgiakos (Eintracht Frankfurt), Giourkas Seitaridis (Club Atlético de Madrid), Traianos Dellas (AEK Athens FC), Loukas Vintra (Panathinaikos FC), Nikolaos Spiropoulos (Panathinaikos FC), Ioannis Goumas (Panathinaikos FC), Vassilis Torosidis (Olympiacos CFP), Christos Patsatzoglou (Olympiacos CFP), Sokratis Papastathopoulos (AEK Athens FC).

Midfielders: Angelos Basinas (RCD Mallorca), Stelios Giannakopoulos (Released by Bolton Wanderers), Paraskevas Antzas (Olympiacos CFP), Georgios Karagounis (Panathinaikos FC), Alexandros Tziolis (Panathinaikos FC), Konstantinos Katsouranis (SL Benfica).

Forwards: Dimitrios Salpingidis (Panathinaikos FC), Nikolaos Liberopoulos (AEK Athens FC), Theofanis Gekas (Bayer 04 Leverkusen), Georgios Samaras (Celtic FC), Ioannis Amanatidis (Eintracht Frankfurt), Angelos Charisteas (1. FC Nürnberg).

En çok milli olanlar,
Theodoros Zagorakis - 120
Stratos Apostolakis - 96

Angelos Basinas - 88
Antonios Nikopolidis - 87

Dimitris Saravakos - 78


En fazla gol atanlar,
Nikos Anastopoulos - 29
Dimitris Saravakos - 22

Mimis Papaioannnou - 21

Nikos Machlas, Angelos Charisteas - 18

Themistoklis Nikolaidis - 17



Avusturya'da son zamanlarda bir kampanya vardı. Takımın Avrupa Şampiyonası'nda yer almayı hakedecek kalitede olmadığını ve ülkeyi rezil edeceğini söyleyen Avuturyalılar vardı. Haksız da değiller. Ama ev sahibi ülkenin turnuvada yer alması olmazsa olmaz bir olay, büyük ülkeler düzenlerken bu konu göze batmıyor ama kabul edelim ki Avusturya'nın elemeleri geçip Avrupa Şampiyonası oynaması mucize olurdu bu takımla. Belçika da bu yeni moda sayılabilecek ortaklıklardan kaymak yemiş ülkelerden. 2012'de Ukrayna ve Polonya düzenleyecek bu organizasyonu ve yine elemeleri geçmesi şüpheli iki takım, iki kontenjanı dolduracak. 2 Türk asıllı oyuncuları var, bu sene Bundesliga'ya çıkan Hoffenheim'a transfer olan genç kaleci Ramazan Özcan ve Rapid'in orta saha oyuncusu Ümit Korkmaz. Her neyse, Avusturya hakkında bir şey yazmaya gerek olduğunu zannetmiyorum.

Goalkeepers: 23 Ramazan Özcan (Red Bull Salzburg), 1 Alexander Manninger (AC Siena), 21 Jürgen Macho (AEK Athens FC)

Defenders: 14 György Garics (SSC Napoli), 12 Ronald Gercaliu (FK Austria Wien), 17 Martin Hiden (SK Austria Kärnten), 13 Markus Katzer (SK Rapid Wien), 16 Jürgen Patocka (SK Rapid Wien), 4 Emanuel Pogatetz (Middlesbrough FC), 15 Sebastian Prödl (SK Sturm Graz), 3 Martin Stranzl (FC Spartak Moskva).

Midfielders: 6 René Aufhauser (FC Salzburg), 5 Christian Fuchs (SV Mattersburg), 20 Martin Harnik (Werder Bremen), 10 Andreas Ivanschitz (Panathinaikos FC), 11 Ümit Korkmaz (SK Rapid Wien), 8 Christoph Leitgeb (FC Salzburg), 19 Jürgen Säumel (SK Sturm Graz), 2 Joachim Standfest (FK Austria Wien).

Forwards: 22 Erwin Hoffer (SK Rapid Wien), 18 Roman Kienast (Ham-Kam Fotball), 9 Roland Linz (SC Braga), 7 Ivica Vastic (LASK Linz).

En çok milli olanlar,
Andreas Herzog - 103
Anton Polster - 95
Gerhard Hanappi - 93
Karl Koller - 86
Friedl Koncilia, Bruno Pezzey - 84

En fazla gol atanlar,
Anton Polster - 44
Hans Krakl - 34
Erich Hof, Hans Horvath, Anton Schall - 28
Matthias Sindelar - 27
Andreas Herzog - 26

Hiç yorum yok: