01 Haziran 2008

Euro 2008 Kadroları - 12 - Romanya


Ölm grubuna düşen şanssız Romenler, kupaya hatırlanacak bir ya da birden fazla sonuca imza atmak için geliyorlar. Genel olarak beğendiğim bir kadro yapısına sahip olmalarına rağmen, elemelerde ve hazırlık maçlarında göz doldurmalarına rağmen, bu gruptan çıkacak mucizeyi yaratacak kalibreye sahip değiller.

Goalkeepers: Bogdan Lobont (Dinamo Bucharest), Danut Coman (Rapid Bucharest), Marius Popa (Politehnica Timisoara).

Defenders: Cristian Sapunaru (Rapid Bucharest), Dorin Goian (Steaua Bucharest), Cosmin Moti (Dinamo Bucharest), Cosmin Contra (Getafe), Gabriel Tamas (Auxerre), Stefan Radu (Lazio), Razvan Rat (Shakhtar Donetsk).

Midfielders: Florentin Petre (TSKA Sofia), Paul Codrea (Siena), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscow), Cristian Chivu (Inter Milan), Mirel Radoi (Steaua Bucharest), Nicolae Dica (Steaua Bucharest), Banel Nicolita (Steaua Bucharest), Adrian Cristea (Dinamo Bucharest).

Forwards: Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (Auxerre), Marius Niculae (Inverness Caledonian Thistle).

En fazla milli olanlar,
Dorinel Munteanu 134
Gheorge Hagi 125
Gheorge Popescu 115
Ladislau Bölöni 108
Dan Petrescu 95


En çok gol atanlar,
Gheorge Hagi 35
Iuliu Bodola 30
Adrian Mutu 28
Anghel Iordănescu 26
Viorel Moldovan 25

5 yorum:

JJShamrock dedi ki...

Christian Chivu ne zamandan beri ortasaha da oynamaya başladı?Yanlışlık var herhalde.

ynwa dedi ki...

bu sezon inter'de vieira ve dacourt'un uzun süreli sakatlıklarında baya bir maç oynadı ortasaha olarak. turnuvada hangi mevkide görev alır onu bilemem de orta saha oynadı sonuç olarak bu sezon.

sedat dedi ki...

Pozisyonlar artık eskisi kadar keskin çizgilerle ayrılmıyor futbolda, kadroların paste edildiği yerlerde değişik varyasyonlar kullanılmış olması da doğal kalıyor bu durumda.

Sheed dedi ki...

milli takımda genelde orta sahada oynuyor chivu.. defans dörtlüsünü rat-goian-tamas-contra şeklinde kuruyorlar.. tabi turnuvada ne olur bilinmez, ancak böyle bir geçmişi var milli takımda.. oyun içinde daha etkin olması isteniyor olabilir, romanya'nın kadro yapısı ve kalitesi düşünüldüğünde..

JJShamrock dedi ki...

Bilgileriniz için teşekkürler