14 Nisan 2009

3.Lig Raporu

İstanbul Tepecik.

Bilemiyorum kaçınızın yolu düştü bugüne kadar; ama ben oradaydım 19 Mart'ta. Tepecik'in tam olarak neresi olduğunu bilmiyorum gerçekten de, Silivri cezaevi geçildi, onu hatırlıyorum, bir de Büyükçekmece'ye bağlı olduğunu biliyorum, seçim öncesi afişleri yüzünden.

Tepecik Belediyespor 3.lig yükselme grubunun tartışmasız en iyi takımı ve maçların bitmesine 6 hafta kala, henüz matematiksel olarak değilse de garantiledi bir üst kademeye yükselmeyi. İç saha maçlarını yapay çimde oynuyorlar ve bunu da 1-0'lık galibiyetlerle lehlerine kullanmayı iyi beceriyorlar. Ayrıca, stadın baya sapa bir yerde olması, etrafının apaçık olması da sahada oynanan futbolun kalitesini düşürüp, ev sahibi takıma avantaj doğuran iklim şartlarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Bireysel yetenek olarak, dikkat çeken oyuncu göremedim 19 Mart'ta, sadece düzgün fizik kalitede birkaç oyuncuları var.

İzmir Atatürk.

9 Nisan'da da buradaydım. Göztepemiz, ligin en pahalı takımlarından biri, kadrosunda 2 üst kademe yukarıda defalarca oynamış oyuncuların yanı sıra, bu kademede önceki senelerde yıldızlaşmış oyuncular bulunuyor. Ancak, bu sene seyrettiğim iki maçta da gördüğüm problemlerin başında, belli bir oyun disiplinin hâlâ oturtulamaması geliyor. Takım spesifik anlarda rakip kalede bir baskı kuruyor, usta ayaklarının fazla olmasının yardımı ile; ancak bu baskıdan gol çıksa da çıkmasa da, 15-20 dakikalık bir duraklama periyoduna giriyor takım. Bu kadronun üç aşağı, beş yukarı toplama bir kadro olması ve sırf bireysel yetenekleriyle küme çıkabilecek kadar kapasiteli bir takım olması bir yana, bir aksilik olmazsa da beklendiği gibi küme çıkılırsa, gelecek sezon ile ilgili halledilmesi gereken en büyük problem bu. Hep en üst seviyede oynanması beklenemez; ancak maça özel takımca istikrarsızlık da hoş bir durum değil.

Teknik olarak göze çarpan en büyük eksiklik ise, gol yollarındaki sıkıntı. Girdiği pozisyon/attığı gol yüzdesi yüksek olan bir golcü transferi, bu yaz yapılması en elzem transfer gibi duruyor.

Bafra Belediyespor ile ilgili çok bir fikrim yok; ancak fiziki olarak çok yetersiz bir kalecileri var ve takımın çoğunun Samsunspor'un paf takımı ya da altyapı oyuncularından oluşuyor olmasıyla doğrudan alakalı olarak savunma yapmayı bilmiyorlar. Öte yandan, solak 11 numaralarının "set pieces" özelliği 17/20. Dikkat.

Yükselme grubunda yarıştan kopan çok fazla takım oldu şu ana kadar, ilk 4 direkt olarak bir üst kademeye çıkıyor ve şu ana kadarki sonuçlar göz önüne alındığında, ilk 4'te yer alabilecek toplam 5 takım var zaten. Tepecik zaten işi çok kolayladı, Göztepe de mazisine, taraftarına, nüfusuna bakılarak, bu saatten sonra tökezlememesi gereken bir ekip. Kalan 2 bilet için de çekişen takımlar Tavşanlı Belediyespor, Ankara Demirspor ve Kahramanmaraşspor.

2 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

İstanbul ilçeler sınırlarına çok hakim değilim ama Silivri geçildikten sonra Büyükçekmece bağlı filan olmaması lazım ama tabi son ilçelerin eklenmesi çıkması ile ne olur bilemiyorum.

mcege dedi ki...

ben büyükçekmece belediye başkan adayı afişlerini gördüm, gerisini bilmiyorum.