16 Nisan 2009

NBA Playoff ilk tur


Heyecan 18-19 Nisan'da sekiz maç ile başlıyor. İlk iki gün sekiz maçı birden izlemek her NBAsever için bir fantezidir ancak ben henüz nihayete eremedim. Bu sezon da şansımı deneyeceğim ama. Geçen sezon Orlando-Toronto izleyemeden başlamıştım. Doğu'nun ilk turu vasat ama genel olarak üst kalite basketbol dolu üç ay geçireceğiz.

Doğu Konferansı:


(1) Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons (8)

Son dört yılda üçüncü eşleşme ama bu sefer çok farklı. Detroit Iverson'ı defterden sildi, Cleveland'da Ben Wallace sezonun sonuna bir kaç maç kala rotasyona girdi.

(2) Boston Celtics - Chicago Bulls (7)

Şampiyonun karşısında şahin olmasa da atmaca gibi bir takım var yine. Geniş ama garip rotasyonlu Bulls karşısına büyük ihtimalle Garnett'siz çıkacak Celtics. Oynasa da dakikaları çok kısıtlı olacaktır. Playoff'un ilk maçı da bu seriden.

(3) Orlando Magic - Philadelphia 76ers (6)

Phila son günkü hayvanlığı sayesinde Orlando'ya kapak attı. Hidayet NJ Nets maçını tamamlayamamıştı ve Charlotte'a karşı da oynamadı. Rashard Lewis de iki maçtır yok ama onun sakatlığı olduğunu zannetmiyorum. Öbür tarafta Brand zaten sezonu kapamıştı, Dalembert de maç kaçırabilir.

(4) Atlanta Hawks - Miami Heat (5)

Doğu'da en merak ettiğim seri, iki takım da sezonu bitirdikleri kadrolarıyla girecekler playoff'a, Miami'de Haslem sezonu kapamıştı en son.

Batı Konferansı


(1) LA Lakers - Utah Jazz (8)

Temsilcimiz Mehmet Okur'un takımı her sezon biraz daha aşağıdan girmeye başladı playoff'a. Bynum geri döndü Lakers'ta, böylece iki takımda da serinin kaderini etkileyecek bir sakatlık kalmadı. Bu arada Shannon Brown triangle'ı öğrenmiş. Hayırlı olsun.

(2) Denver Nuggets - New Orleans Hornets (7)

Hornets da düşüştekilerden. Chris Paul bu sezon Peja ve Chandler'ın yokları oynamasıyla artan yükünü iyi omuzladı. Sakatlık yok diye yazıyorum bu seriye de, ama Peja ve Chandler'ın sağları solları belli olmaz.

(3) San Antonio Spurs - Dallas Mavericks (6)

Ginobili sakatlanınca Spurs'ün playoff hakkındaki bütün hayalleri değişmiş midir? Hem de sezon boyunca varlık gösteremeyen Josh Howard bomba gibi dönmüşken? Ben diyeceğimi diyeyim. 2009, tek yıllar bebek.

(4) Portland Trail Blazers - Houston Rockets (5)

Haftalardır olmasını istediğim seri. Portland'da Martell Webster, Houston'da T-Mac sezonu kapamıştı, ama onları hesaplamaya zaten gerek yok. Yıllardır ilk turu geçemeyen Mac el freni mi? Young guns Portland camiasını bir adım ileri götürebilecek mi? Yao Ming'in üzerinden ilk kim vuracak? Hepsinin cevabı bu seride.

Not: Fotoyu aynen Genç Subaylar'dan vakuzladım. Gürkan'ın ellerine sağlık.

Not II: batug.com'da hareket olur. Tetikte kalın.

4 yorum:

sedat dedi ki...

shannon brown esprisini anlamadım, açsana.

verde dedi ki...

espri değil, shannon brown'ın triangle'ı öğrenmesi lakers adına önemli.

sedat dedi ki...

of be ozan, yerlerdesin.

verde dedi ki...

niye abi eğitimin yaşı yok, bırak öğrensin adam işte.