14 Eylül 2009

Henin artık döner mi?


Clijsters'in şampiyonluğunun pek çok hikayesi var. Sakatlıkları, tenisi bırakışı, inzivaya çekilişi, dönüşü, Serena maçı... En önemlisi, düzgün bayan tenisini özleyenleri tekrar ekran başına oturttu Clijsters.

Bıraktığında en iyi ikinci oyuncuydu, birinci de Henin. Bana göre, tenis seviyesi olarak, yaşlarında bir yıl bir hafta bulunan bu iki Belçikalı arasında fark yoktur. Biri hücumun, biri savunmanın kraliçesiydi, Kim sakatlıkları nedeniyle aralarındaki büyük maçları hep kaybetti ve bu da onun şanssızlığıydı. Bırakmadan kısa bir süre önce kazandığı Amerika Açık'tan sonra, dönüşünü de Amerika Açık ile yapması bir tesadüf müydü, planlanmış mıydı bilemem. Ama tekrar tenis izleme heyecanı aşılayan bir hikâye barındırdığı kesin.

Ben Kim'i yendiği için Justine'i sevemedim. Oyunundan asalet akar, Navratilova'nın deyimiyle "guys just got the male Justine Henin"dir ama rakibini küçük durumlara düşürecek kadar da acımasız oynadığı maç sayısı az değildir. Mesela Mary Pierce finali, ayıp etmişti bir başka efsanemize. Mesela 2005 RG'deki Kuznetsova maçı, sırt ağrıları ve son sette 2-5'e rağmen söktüğü galibiyet...


Henin döner mi? Kim dönene kadar dönmesi için hiçbir sebep yoktu, neden dönsün ki? Ama bir ay öncesine kadar tenise dönme konusundaki soruları kesin bir dille olumsuz yanıtlayan ve tenise dönmesi için hiç ihtimal olduğunu defalarca belirten Justine, şimdi yanıtsız geçiyor. Bu, tabii ki olumlu bir işaret. Fransız basınından bir haberde, ki bu haberin kaynağında Henin'in eski antrenörünün karısı gibi insiderlar var, Henin'in birkaç aydır ciddi antreman yaptığından ve 2010'da dönme hazırlıkları yaptığından bahsedilmiş.

Spor böyle bir şey arkadaşlar. Bir sürü grand slam kazanırsınız, 20 milyon dolar para toplarsınız, Monte Carlo'da yaşarsınız ama yine de sizi çeken bir şey vardır: rekabet. Tekrar hatırlatmak isterim ki, Henin tenisi bıraktığında bir numaraydı ve rakipsizdi. Kim'i bu halde gören Henin'in kafasında artık kesinlikle farklı hikâyeler canlanıyordur. İkisinin hesabı henüz bitmedi, bu iş de kortta kapanır. Ama ne zaman kapanır bilemem!

Hiç yorum yok: