10 Aralık 2007

Neredeler? # 1: Uli van Gobbel


96'da Galatasaray'a geldiğinde, Amerika 94'te Hollanda kadrosunda bulunmuş zebellah gibi bir adamdı Uli. Afrika kökenli oyuncuların, Afrika'da bile görmeleri kolay olmayan miktarda sevgi ve ilgiyi gördükleri Türkiye'ye kısa sürede adapte olmuştu. Hükümetin, Hakan Şükür ve Alpay üzerinden televizyon kanallarıyla insanlara psikolojik testler yaptığı dönemler. Evet Scully, doğru duydun. van Gobbel'i en son televizyonda bir skeçte gördüğümü hatırlıyorum. Röportaj sırasında telefonu çalmıştı, ağzından Bolic türkçesiyle bir Levent Kırca repliği çıktığında ben herhangi bir tekmeye kafa uzatmak istemiştim.

Şu an nerede olduğunu kimse bilmiyor, Hollanda'da aleyhine dolandırıcılık davası ve hapis cezası var. Demiştim buraya iyi uyum sağlamıştı diye, bizim eski futbolcular genelde kaçak Mercedes işine girerlerdi. Uli'ninki daha yaratıcı, leasing'le aldığı lüks arabaları okutmuş. Banka borcu yüzünden evinin elinden alındığını bizim gazetelerde yazmıştı zaten. Hollanda polisine göre Surinam'da, herşeyin başladığı yerde.

Belki de Facebook'tadır, Amerika 94 deneyimli Galatasaraylılar grubunda karşımıza çıkabilir. Knup, Ljung, Hagi, Popescu, de Boer, Mondragon, Song o grubun diğer üyeleri. Sakat adam, vampir falan işine girmeyin.

Hiç yorum yok: