19 Şubat 2009

Tyson Chandler


Tyson Chandler = Chris Wilcox + Joe Smith + DeVon Hardin'in hakları takası direkten döndü. Chandler sağlık kontrolünden geçemedi ve takas gerçekleşmemiş durumda şu an, deadline'a 9 saat kalmışken. Bu takasın ekonomik bir karar olduğunu söylemeye gerek yok, Hornets'ta krizden etkilenen takımlar arasında. Chandler'ın kontratından kurtulmak bu anlamda onlara nefes aldıracaktı ama uzun vadede başaltı bir takım olarak 3. en iyi oyuncusunu yollamak belki de onlara Chris Paul'ü kaybettirebilirdi. Chandler, Thunder için güzel bir ekleme olurdu ki, Thunder'ın sene başından beri istikrarlı oynattığı bir pivot yoktu. Petro, Swift, Wilcox, Collison, Smith, Krstic'i denediler ama her maç rotasyonla oynadıkları için istikrarlı katkı alamadılar. İnsanlar Chandler Thunder'ın ihtiyacı olan ribaundçu uzun olur dediklerinde, gözaardı ettikleri olay bu. Mesela Wilcox ve Collison pozisyonlarına göre fena olmayan ribaundçular. Ama Thunder'ın uzun rotasyonu genelde 5 uzun varsa, 5'ine de benzer süreler verip hepsinden averaj katkılar almaya yönelikti.

Chandler'ın takasının gerçekleşmemesi ile ilgili de bir ufak bit yeniği var. Şimdi sağlık kontrolünde Chandler'ın problem yaşadığı ayak başparmağı için, ilerde tekrarlama riski çok yüksek raporu veren ve takası bozan Dr. Yates, aslında Chandler'ı 2 sene önce bu parmaktan ameliyat eden doktor. Chandler'ın söylediğine göre, aynı doktor kendisine birinin ayağının üstüne düşmediği ve ters bir hareket yapmadığı takdirde sakatlığının nüksetmeyeceğini anlattığını söylüyor. Ve o ameliyat sonrasında geçen sezon 79 maç oynadığını, bu sene de hiçbiri ayak parmağı yüzünden olmayan 19 maç kaçırdığını söylüyor.

1 yorum:

Saban dedi ki...

Demek ki doktorda da problem var o zaman. Tamamen sokak ağzıyla söylüyorum ki, madem ameliyat ediyorsun, girince temizle her tarafı. Ondan sonra hurmalar tırmalamaya başlar tabi.