03 Eylül 2009

Top 10 - Güzel Futbolcular

10 - Natasha Kai - ABD

Listenin en tarz kızı. Doğma büyüme Hawaii'li, dolayısıyla da iyi bir sörfçü. Resimden de anlayacağınız gibi en az 20 tane dövmesi var. Hawaii, Filipin, Çin ve Kafkas kökleri var Tasha'nın. Ömer Onan'ın bayanlar futbolu oynadığını düşünün, o tip bir stili var. Brezilya maçından bazı görüntüler izlerseniz, ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.


9 - Amandine Henry - Fransa

Amandine henüz 19 yaşında, Fransa şampiyonu Lyon'da (evet! bayanlarda da lyon!) orta saha oynuyor, kupa töreni resminde onu görmekteyiz. Şu an Finlandiya'daki Avrupa Şampiyonası'nda oynayan Fransa takımının en genç oyuncusu.


8 - Corine Franco-Petit - Fransa

Corine de Lyon'dan, sağ bek ve ön libero oynayabiliyor. Az önce penaltılarda Hollanda'ya elenen Fransa'da penaltı kaçıranlardan biriydi. Ama onu asıl gözönüne getiren kaçırdığı penaltı değil, iki takım arkadaşıyla bayanlar futboluna dikkat çekebilmek için verdiği nü pozlar.


7 - Kosovare Asllani - İsveç

İsveç'in 89 doğumlu yeni 10 numarası. Aslen Kosovalı. Balkan göçmeni olması, kendine güveni ve sahada da bayan futboluna oranla teknik ve hızlı bir oyuncu olması yüzünden ona Zlatan diyorlar.


6 - Marie Bjerg & Camilla Sand Andersen - Danimarka

Hangisini liste dışı bırakacağıma karar veremedim, birbirlerine de benziyorlar, ikisini de aldım.

Marie 21 yaşında, savunma ve orta sahada oynayabiliyor. Camilla ise 23 yaşında ve takımın yeni 10 numarası. İki şirin sarışın Danimarka'dan.


5 - Louisa Nécib - Fransa

Louisa Nécib, listedeki diğer Fransızlar gibi Lyon'da oynuyor ve Fransa'nın yeni yıldız adayı. Cezayir asıllı olması, ofansif orta saha oynaması ve Marsilyalı olması gibi 3 tipik neden, Zidane muhabbetini de yanında getiriyor (aynı Samir Nasri'de olduğu gibi).


4 - Alex Morgan - ABD

Alex, daha 20 yaşında ama ABD'nin en büyük genç yeteneklerinden biri. Sporcu bursuna sahip olsa da Berkeley'i seçmesi kafasının çalıştığını gösteriyor. Üstelik hem güzel hem de forvet. U2o Dünya Şampiyonası finalinde Kuzey Kore'ye attığı harika gol turnuvanın en güzel golü seçildi.


3 - Johanna Almgren - İsveç

Ronaldinho'nun zevkine katılıyorum ben de. Evet, Ronaldinho'nun Pekin'de görüp, birkaç saat içinde evlenme teklif ettiği ve reddedildiği kız Johanna.


2 - Anouk Hoogendijk - Hollanda

Hollanda bu akşam penaltılarla Fransa'yı eledi, sonucu belirleyen Popescu penaltısını da Anouk attı. Orta saha oynuyor ve hakkaten güzel kız, Ceyhun Eriş de olsan o takımda, sırıtarak her topu pas verirsin, o derece.


1 - Hope Solo - ABD

Listenin 1 numarası, pozisyonuna uygun bir şekilde bir kaleci. Karizmatik bir kız ve adı gibi değişik bir tarzı, içine düşülecek gözleri var. 2007 Dünya Kupası'nda yarı finale kadar sadece 2 gol yiyerek gelir ama yarı finaldeki Brezilya maçında istatistik delisi klasik Amerikalı antrenörü totem yapmaya karar verir ve 3 sene önceki Atina olimpiyatlarında Brezilya'ya karşı hem grupta hem de finalde çok iyi oynayan, kariyerinde de Brezilya'ya karşı oynadığı bütün maçları kazanan ama 3 aydır maç yapmamış olan ve 36 yaşına gelen yedek kaleci Briana Scurry'i oynatmaya karar verir. Dünyanın en yetenekli oyuncusu kabul edilen Brezilyalı Marta'nın o efsane golü attığı maçta, ABD 4 yer ve Solo da hocasına postayı koyar. 1 sene sonra Pekin'de Solo'nun ilk 11 çıktığı ABD, aynı Brezilya'yı gol yemeden yener ve Solo'nun devleştiği maçta altın madalyayı kazanır.


Not: İşin dozunu kaçırıp erotik modelliğe başlayan Brezilyalı Laisa Andrioli veya futbol yıldızlığından porno yıldızlığına geçen Alman Eva Roob gibi isimleri listeye dahil etmedim ki, amatör ruhumuzu kaybetmeyelim.

5 yorum:

tamchee dedi ki...

"Ceyhun Eriş de olsan o takımda, sırıtarak her topu pas verirsin"
Bu iyiydi..!!
:D:D

pompelmo dedi ki...

Nefis takımmış bu.

Ceyhun Eriş yorumu harika olmuş.

Papasito dedi ki...

amatör ruha selamlar. turkcell reklamındaki dişi ilhan mansız'da tatlı bence kimdir necidir bilmiyorum ama.

Adsız dedi ki...

9 numara, 1 numara olmayı hak ediyor.

yyyyyyyy dedi ki...

Hope Solo ile Alex Morgan bambaşka yahu.. Ama Hope Solo'nun duruşu, endamı acayip hoşuma gidiyor, onun yüzünden ABD'yi tutuyorum su an ki dunya kupasinda :)