20 Kasım 2009

Spor Skandalları #8: Yeter artık Henry!

Man City'e karşı penaltıyı paslaşarak kullanma planı nasıl da ucuzcuydu... Kaçırmak bir yana, kurallara uygun kullanamadılar bile, City oyuncuları çıldırdı.

Geçtiğimiz sezon CL'de Bayern kalecisi Butt'un suratını bu hâle getirmişti, kart bile görmemişti.

Topu korner bayrağına götürüp zaman geçirme olayında bu adama tanınan tolerans eşsizdir. İki elini rakibin üzerine koyar, futbolda en dayanamadığım kural boşluğu olan zaman geçirme olayına yeni bir boyut getirir.

Bu eli görünce şaşırdım mı? Neredeyse hiç, elbette ki golün sayılmasına da. Henry'nin futbolun doğasında olmayan bu çirkinlikleri yapmasına o kadar çok şahit olduk ki... Eşsiz yeteneği ve süratine rağmen aklımda hep düzenbaz ve ikiyüzlü bir futbolcu olarak kalacak.

3 yorum:

Sheed dedi ki...

chelsea ve villa maçlarındaki ucuzcu frikikler de eklenebilir bakış açısına göre..

mightyzizou dedi ki...

Penaltiyi oyle kullanmanin ucuzculuguna katilmiyorum, onun disindaki orneklere katiliyorum, itiraz eden olacagini da zannetmiyorum. Penalti bir serbest vurustur ve oyle kullanilabilir, Cruyff'un attigina bu yorumu yapmadigini hatirliyorum zaten.

verde dedi ki...

@mightyzizou zaten o konuda seninle anlaşamıyoruz, ancak ben cruyff için de aynısını düşünüyorum, sadece cruyff kendi penaltısı ve henry'nin penaltısı için farklı düşünüyor.