21 Mart 2008

İnter bitirdi mi?

Serie A'da son dokuz haftaya girildi ve İnter zirvede yedi puanlık bir fark yapmış durumda. Bu hafta Genoa ile deplasmanda berabere kalmalarına rağmen farkı bir puan daha artırdılar. Peki dokuz hafta kala yedi puanlık fark İnter'i tamamen rahatlattı mı?


Bence hayır. Roma bu hafta Lazio karşısında kaybederken bile üstün olan taraftı. İlk yarı çok ortada geçti, iki takım da fazla çamura bulaşmadı ve birbirlerine ikram ettikleri gollerle devreyi berabere kapadılar. Bu süreçte Lazio'nun kaleci sorunu fena halde göze battı, hücumda güzel bir hat oluşturmuş ve Roma'yı çıkarmamış olmalarına rağmen kalede ve savunmada takviye olmazsa seneye de orta sıralara çakılırlar. İkinci yarının başında Roma biraz daha baskılıydı, Aquilani oynadı mı hareket getiriyor diyebiliriz, fakat Bianchi'nin pozisyonuna verilen penaltı planları bozdu. Bozdu diyorum çünkü Roma ikinci yarı net olarak daha diriydi ve geri düşmeselerdi, golü bulacaklarına ve o üstünlüğü koruyacaklarına güvendiriyorlardı. Ama beraberliğin mağlubiyetten çok da farklı olmadığı bir ortamda öne geçemeyen takımın son dakika golüyle mağlup olması normal.

Bu noktada penaltıda benim gördüğüm kadarıyla Bianchi'nin Juan'ı indirdiğini de belirtmek gerek. Ne kadar geçerli bilemiyorum ama bu da hakemlerin ufak da olsa Inter'e bir kıyağı sayılabilir. Çok geçmeden beraberlik gelse de takım telaş yaptı ve ikinci yarının ortasındaki baskılı oyun son 15 dakikada yerini paniğe bıraktı.

Bu oluşan psikolojide galibiyetin Roma adına şampiyonluk umutlarında ciddi bir yeşermeye sebep olacağı gerçeğinin altını çizmeden olmaz. Bu argümana sorulacak niye sorusunun cevabı da İnter'in performansında gizli. Son bir aylık dönemde İnter bir yandan Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'a karşı rezil olurken, bir yandan da Serie A'da oynadığı altı maçın dördünü galibiyetsiz kapadı. Roma ise bu dönemde Real Madrid'i iki kez yenip psikolojik avantaj depolarken, ligde de son beş maçında dört galibiyet çıkarmakla kalmadı; Juventus, Milan, Fiorentina ve İnter maçlarını da geride bırakıp fikstürünü tamamen rahatlattı. Eğer kaptan Zanetti'nin 90'da 90'a giden topu olmasaydı işler çok da farklı olabilirdi.


İnter formsuz, moralsiz ve 1,5 senedir banko geçtiği deplasmanlarda puan kaybediyor. Bu hafta da Genoa yokladı ve tehlike çanları hafiften çınladı, Roma'nın skoru rahatlattı. Ancak fikstürleri korkutuyor. Kalan sürede Milan ve Lazio ile dışarda, Juventus ve Fiorentina ile içeride oynayacaklar ki hepsi'nin İnter'e garezi var desek yeridir. Haftaya oynanacak Milan maçından önce bir de dışarda Lazio ile oynanacak kupa maçı var. Yedi puanlık fark kapanır mı? İnter'in formu mümkün diyor ama İnter şampiyon olsa da mücadelenin tarafsız gözleri daha çok açacağı kesin.

Hiç yorum yok: