08 Mart 2008

Oleg Maskaev vs Samuel Peter



1,5 senedir beklenen WBC ünvan maçı nihayet bu gece Meksika'da gerçekleşecek. Daha önce ayarlanmış olan maça sakatlığı sebebiyle çıkmayan Maskaev, son bir senedir sürekli olarak Peter'ın dilinde. Maskaev'in kendisinden korktuğu için sakatlığını bahane ettiğini iddia eden Peter basın toplantısında bu bekleme için kendisini ringde ağır biçimde cezalandıracağını ve onu canlı canlı yiyeceğini söyledi. Clubber Lang ekolünden gelen çenesi düşük Nijerya'lının yenilmesini umacağım bu gece ekran başında.

Ancak kolay olmayacak, keza Oleg çok yaşlandı. Boksa ara vermeden önce baya formdaydı ama hiçbir zaman savunması bana güven vermedi. İyi bir savaşçı ve sağlam bir adam olmasına karşın, sürekli olarak saldıracak bir Samuel Peter'a karşı knockout olmamayı becebilmesi gerekiyor. Maçın favorisi olarak gözüken Samuel Peter'ın en büyük eksiği boks tekniğine sahip olmaması. Sadece rakibini indirmek için dövüşen ve kilo sorunları olan bir boksör. Yani maçın uzaması yaşlı kurtun işine gelebilir. Maskaev'in kondüsyonu her zaman iyi olmuştur, Rahman'ı 12. roundda devirdiği maçı unutmayalım.

Samuel'in şu ana kadar yalnızca 1 mağlubiyeti var ve o maçta da Wladimir Klitschko'yu hafif faullu, hafif hileli de olsa üç kez yere indirmeyi başarmıştı. Bunu da unutmayalım.

Hiç yorum yok: