23 Mart 2008

İnter cepten yiyor

İnter zorlu maç serisinin ilkinde Juventus'a evinde kaybetti, Roma içerde kriz bir maç kazandı ve hafta dört puanlık farkla kapandı. Aslında herşey başlarda Roma için kötü ilerliyordu, Empoli ligin dibinde olmasına rağmen ilk maçta Roma'ya çok ters gelmiş ve son dakika golüyle de olsa puanı çıkarmış, Olimpico'da da puana yaklaşmıştı.


Bu maça beklerini daha ileri çıkaran, hücuma takım olarak katılan ve zor durumdaki rakibini boğarak üç puanı almayı hedefleyen bir mantaliteyle hazırlanmış olmalarına rağmen, ilk maçta da bir gol bir asistle başa bela olan Giovinco sahneye çıktı ve normalin üstü hızıyla sürekli Roma defansının arkasına sarktı. Bu belki de Man Utd eşleşmesi için de kötü haber, Giovinco tipi bir oyuncunun başa bela olması. Bodur yıldız iki net gol pozisyonunu kaçırdıktan sonra, Tonetto bindirmesinin ödülünü Totti'den harika bir topuk pasıyla aldı ve takımını öne geçirdi. Spalletti ikinci yarıya klasik Vucinic değişikliğiyle yön vermek istedi ama nasıl oluştuğu anlaşılmayan bir kontratakta Abate'nin harika çıkışı ve pasıyla gol geldi. Roma'nın 10 kişi kalması, oluşan panik ve ofansif Vucinic değişikliği sonrası düzenin bozulması, Empoli'nin bir fazla adamla kapanması derken Panucci yine kahraman gibi çıktı ve bir duran yan toptan golünü attı. Papaz da iki kere pilav yemedi ve Roma galibiyeti koruyarak akşamki maçı beklemeye koyuldu.


İnter normal şartlarda Juventus'un pek sevmediği tür bir futbol yapısına sahip ancak hem Vieira'nın, hem de Cambiasso'nun olmaması orta sahayı baya zedelemiş. Onların yokluğunda Chivu'nun orta sahaya çekilmesi, Stankovic'in biraz daha defansif oynatılması güzel ama Jimenez'e bu kadar şans verilmesini anlayamıyorum. İbrahimoviç eski takımının ruhuna hürmeten sahada ruh gibi dolaştı, top bile alamadı doğru dürüst. İkinci yarı Maniche'nin oyuna girmesi biraz da İnter'in ne yaptığını bilmez bir tavır içinde olduğunu anlatır gibiydi, rotasyon amacıyla alınan bir oyuncunun böyle kritik bir maçta forma bulması sürpriz oldu benim için. Maniche yapısı gereği hareket getirdi ve faydalı oldu ama 2-0'lık bir skordan geri dönmek de zor. Del Piero çok şık top oynadı, İnter'in sabrını kırdı. Camoranesi'nin golünde ofsayt kokusu var ama tekrarda aynı çizgide gibi gözüktü. Yine Juventus'ta Nocerino'yu çok beğeniyorum, tam bir joker.

Şu anda İnter'in dört puanlık avantajı var ama son yazıda söylediğimiz gibi fikstürleri çok zor. Ve hakikaten bir buçuk senedir oynadıkları dominant futboldan uzaklar. Roma şampiyonluk için gerekli direnci gösterip galibiyetleri sıralayabilir mi, bugünkü gibi kaç maça dayanabilir bilemiyoruz Şampiyonlar Ligi baskısı da varken, ama geçen seneden daha zevkli her şey, orası kesin.

Hiç yorum yok: