16 Ekim 2008

Gecenin en iyi 10 golü #2

10 - Pavel Sitko, FC Vitebsk - Belarus vs İngiltere, 1-1

1-0 mağlup oynayan Belarus'ta , zamanında Fatih Terim'in Milan'a getirdiği Kutuzov şık bir ara pasıyla, son Şampiyonlar Ligi maçında Juventus'a karşı 1 gol 1 asist yapan Stasevich'i buluyor. Karşısında dünyanın en overrated beklerinden biri ve dolayısıyla İngiliz milli takımının en kötü oyuncusu olan Wayne Bridge'i bulan Stasevich, önce şık bir çalımla Bridge'i yatırıyor ve arka direğe hareketlenen Sitko'ya al da at dercesine bir top yolluyor.

9 - Mario Balotelli, Inter - İsrail U21 vs İtalya U21, 0-2

Elemelerin en güzel 10 golü diye niyetlenmiştim, ta ki Balotelli'yi izleyene kadar. Başlığımız "elemelerin" değil, "gecenin" olduğuna göre, bu açıktan yararlanabiliriz. Balotelli'den iyi bir kontrol ve ceza saha dışarısından, kendisini bu kadar boş bırakan İsrail defansına kestiği ceza.

8 - Andrey Arshavin, Zenith St. Petersburg - Rusya vs Finlandiya, 3-0

Kendi kalesine attığı iki golle gardı iyice düşen Finlandiya karşısında, Arshavin, rakibin iki veteran stoperi, Hyppia ve Tihinen'in arasından ne kadar hızlı olduğunu gösterircesine geçiyor. Jaaskelainen'i de geçen Arshavin dar açıdan sol ayağıyla topu ağlara yollayıp, klasikleşen dripling gollerine bir yenisini daha ekliyor.

7 - Ivan Rakitic, Schalke 04 - Hırvatistan vs Andorra, 1-0

Kısa mesafeden örümceği alan, klas bir frikik golü Rakitic'ten.

6 - Wayne Rooney, Manchester United - Belarus vs İngiltere, 1-3

Bu da içerisinde bireysellik kadar takım oyununu da yansıtan, gecenin iyi gollerinden birisi. Bridge'in soldan içe verdiği pas, Rooney'nin topun üzerinden atlayıp hemen depara kalkması, Rooney ile çıkan defansın dengesinin bozulup, topun tek hamlede Rooney'e gelmesi, Rooney'nin vücut çalımı ve bitirişi.

5 - Andres Iniesta, Barcelona - Belçika vs İspanya, 1-1

0'a yakın bir açıdan kaleciyi yatırmak ve bu tip bir gol atmak pek kolay bir iş olmasa gerek. Euro 2008'in kahramanlarından Iniesta, zoru kolay gösteriyor bu golde, kaleci Stijnen'in biraz erken yatmasının da golü daha estetik gösterdiğini söylemek gerek.

4 - Milos Krasic, CSKA Moskova - Avusturya vs Sırbistan, 0-1

Sağ çaprazdan, uzak köşeye beklenmedik bir şut çıkarıyor Krasic. Manninger kuşkusuz beklemiyordu bu vuruşu.

3 - Mario Balotelli, Inter - İsrail U21 vs İtalya U21, 0-1

Yine Balotelli. Bu sefer Juninho/Hooijdonk mesafesinden, inanılmaz bir frikik golü. İnanılmaz kelimesinin NBA sezonunda anlamını yitirdiğini de yeri gelmişken söyleyeyim, içimde kalmasın, "bilmiyorum bana katılacak mısın sevgili okuyucu".

2 - Steven Gerrard, Liverpool - Belarus vs İngiltere, 0-1

Gerrard..

1 - Piotr Trochowski, Hamburg - Almanya vs Galler, 1-0

Toshack'ın Galler'inin Almanya'ya, hem de deplasmanda, bu kadar direnmesini kimse beklemiyordu ama maçı Trochowski aldı. Önünü açana kadar sabırla beklemesi ve uzak köşeye, kalecinin uzanamayacağı, maç kazandıran düzgün bir vuruş.

Hiç yorum yok: