04 Temmuz 2011

Jose "Piculin" Ortiz

Dünya basketbolunu biraz takip edenler Jose "Piculin" Ortiz abiyi zorlanmadan hatırlayacaklardır. 24 senelik profesyonel kariyerinde, 15 farklı takımda oynayan ve Porto Riko'yla 3 olimpiyat, 4 dünya şampiyonası gören jöleli, ince taraklı efsane bir abidir.

Buenos Aires'te finaldeki bayrak olayıyla hatırlanacak 1990 Dünya Şampiyonası'nda gelen 4.'lük kariyerinin en önemli turnuvası diyebiliriz heralde. Kupayı kazanan Petrovic'li, Divac'lı, Kukoc'lu Yugoslavya'yı (Ortiz'in 23 sayısı Yugoslavya'nın turnuva boyunca tek mağlubiyetini getirir) ve 3. bitiren ABD'yi (Alonzo Mourning'e karşı, kazandıkları grup maçında 22, uzatmada kaybettikleri 3.lük maçında ise 25 sayı bırakır Ortiz) gruplarda yenip yarı finale çıkan tek namağlup takım olmalarına rağmen Sovyetler'e yenilirler ama Porto Riko'ya dünya şampiyonası tarihlerinin en iyi derecesiyle dönerler.




Tarihin tozlu sayfalarını bir kenara koyup, günümüze dönelim. Ortiz 42 yaşında basketbolu bıraktıktan sonra siyasete atılır ama Hakan Şükür'ün aksine 2008 Porto Riko seçimlerinde hayalkırıklığına uğramış. Kurduğu restoran ve basketbol okulu da batmış. Geçtiğimiz hafta ise bir kez daha manşetlere çıktı Jose abi. Federallerin yaptığı baskında ona ait 218 esrar bitkisi ve biraz cephane ele geçirilmiş. Yani durum ciddi ve 5 ila 40 yıl arasında bir hapis cezasından bahsediliyor. Suç iddianamesi bile internete düşmüş durumda, burayı tıklarsanız pdf'ye ulaşabilirsiniz.

3 yorum:

Sheed dedi ki...

kahrolası federaller!

HotSauce21 dedi ki...

vay, baturabi deyimiyle "baba" ortiz, daha bu hafta sonu adabazar dayak şenliklerinde ortiz'i dillendirmişken onunla ilgili bu yazıyı görmek çok güzel oldu, hoş adamın sonu pek ii olmamış şimdilik. eline sağlık don sedatto, bir kez daha hoşgeldin...

verde dedi ki...

hey gidi baba ortiz...