05 Kasım 2007

Juventus 1 - 1 Inter, Roma fırsat tepti


Hem öncesinden, hem sonrasından dolayı klasik bir derbi geride kaldı. Şike skandalıyla küme düşen Juventus'un kupasının Inter'e verilmesi, Inter'in ertesi sezon Juventus'tan aldığı Ibrahimovic ve Vieira ile başarılı olması, Vieira oynamayacak olsa da Ibrahimovic'in ilk Juventus deplasmanı olması, Juventus'un intikam ateşinin merkezinde Cristiano Zanetti'nin olması çok ama çok ilginç kılıyordu karşılaşmayı. Tüm bunların üstüne Moggi maçtan evvel "Inter kötü takımdı, Ibrahimovic'i aldılar sınıf atladılar, bana kalsaydı hayatta alamazlardı" dedi, Moratti "Biz gayet güzel parasını ödedik aldık, hatta Juventus bana teşekkür etti. Onlar böyle şeyler söyleyip kendilerini mağdur göstermeye uğraşıyorlar ama asıl son 10 senedir mağduır olan bizdik" karşılığını verdi, sinirler ip gibi gerildi. K24'ün verdiği görüntülerde Lippi bu maçı İtalya'nın en klasik derbisi olarak lanse etti, Ranieri'nin tecrübesini Mancini'nin elindeki oyuncuları isterdim gibi saçma bir beyanatta bulundu.


Beklendiği gibi Juventus orta sahada kalabalık, mücadeleci, Inter ise daha topa hakim bir kadro ile çıktılar sahaya. Ibrahimovic tabiri caizse hallaç pamuğu gibi attı, bir oraya bir buraya koşturdu defansı tek başına sakladığı toplarda, dengeyi bozdu. Cruz da bu afallamada bir an kurtuluverdi çizgi defansın arasından, yakaladı mı kaçırmıyor tabii adam. Sonra tek tük Inter gelse de genelde Juventus'un baskısıyla geçti maç. Nedved ve Del Piero'nun pili 60 civarı bitti ama Del Piero 10 dakika daha direndi, olmadı onun yerine de Camoranesi girdi. Orta sahada tempo yapan Juventus sertliği de olağanın üstünde bir seviyeye çıkardı, hatta Figo sakatlandı, burada Burdisso'yu sokan Mancini bence çok kritik bir hata yaptı. Juventus baskı yapıyordu iyi güzel de, defans boşlukları iyi kademeyle kapatınca, Ibrahimoviç - Figo da topları ilerde öğütünce fazla baskı yemiyorlardı. Burdisso girince 6 hatta Cambiasso ve Cesar'ı da sayarsak 8 defansif oyuncuyla iyice gömüldüler ve sonunda gol geldi. Gol sonrası sevinci tarif etmek için kelimeler kifayetsiz kalıyor. Sempati duymasanız da bir takımın bu kadar istediği puanı alması iç ısıtıyor.

Nedved ve Del Piero'nun geçen sene takıma sahip çıkışları çok etkileyiciydi ama bünye bir sene aradan sonra Serie A temposunu kaldırmıyor, hele Inter gibi takımlara karşı. Orta sahada Palladino - Nocerino'yu beğendim ancak onlar da 2-3 sene öncesinde yedek olmakta zorlanabilirlerdi bu takımda, Juventus'un eski güzel günlerine dönmek için ciddi bir revizyondan geçmesi şart. Tiago gibi bir adamın neden monte edilmediğini anlamış değilim. Bu sene ilk 4'e tutunmaları güzel bir başlangıç olur.


Gündüz saatlerinde Roma laubaliliğinin kurbanı oldu ve Empoli'ye 2 puan gömdü, farkı tek puana indirme şansı varken. Takım Totti'siz çok tempolu çok güzel oynuyor. İki gol de kombine paslaşmalar sonucu geldi, bunun dışında tempolu futbol Empoli'yi çok zorladı, maçı rahat 5-6 yapabilecek pozisyonlar yakalandı ancak Vucinic son vuruş konusunda bir felaket. Totti'nin varlığı herşeyi değiştirebilirdi. Spalletti de oyundan etkilenip maçı çantada keklik görmüş olacak ki sahanın iyilerinden Mancini ve Perrotta'yı kenara aldı, onların çıkmasının ardından Vannucchi 35 metreden gömdü ve maç tersine döndü. Empoli iki net pozisyonun ardından yüklenmeye başladı. Sağ çaprazdan bir frikik golü işi bitirdi. Golü atan Giovinco İtalya'nın yeni yeteneği, boyu o kadar kısa ki hakeme itiraz ederken top toplayıcı çocuklardan biri sandım. 11. hafta sonunda Inter lider, Lazio'yu deviren Fiorentina ikinci, bir puan arkada Roma üçüncü.

Hiç yorum yok: