24 Kasım 2007

Mila kura si planina


Bu abimiz, Tony Henry. Tipinden anlaşılmasa da pencereleri indirebilecek bir sesi var, zaten İngiltere'nin ünlü opera sanatçılarından birisi kendisi.

Çarşamba günkü maçtan önce bayramlıklarını giyinip, Hırvat milli marşı, Lijepa Nasa Domovino*'yu seslendirmek için görevlendirilmiş FA tarafından. Güzel bir jest tabi, her ne kadar 80000 kişi o marşı yuhalayacak olsa da. Tabi Hırvatça bilmeyen biri, sesi ne kadar gür olursa olsun, hata yapması normal. Henry de küçük bir hata yaptı. "Mila kuda si planina" demesi gerekirken, "Mila kura si planina" demesini de, Wembley'de Hırvatlar dışında kimse farketmedi doğal olarak. Şimdi işin asıl gırgır tarafı, söylemesi gereken mısrada dağlarını ne kadar sevdiğini bahsedecekken, ufak bir hatayla, aletinin dağ gibi olduğunu söylemiş olması. Acaba bizim maçta olsa böyle bir olay, ne olurdu ?

Tabi ortaya çıkınca özür falan dilemiş. Gerçi Hırvatlar da işe espriyle yaklaşmış, o hata dışında da çok iyi olduğunu söylemişler falan. Hatta Henry'nin menajerine göre Euro 2008'e davet etmişler onu. İngilizler onu anlayamamışlar ama orda da Hırvatlar onları makaraya almışlar, haberleri yok.

* : Our Beautiful Homeland

Hiç yorum yok: