07 Kasım 2007

Torpido



Ian Thorpe, geçen sene yarışmayı bırakmıştı. Bu aralar her şampiyonun olduğu gibi onun da doping haberleri çıkmıştı, anasını satayım zaten, artık ne zaman yeni bir şampiyon çıksa millet özenerek değil şüpheyle bakmaya başladı. Bu konuda biraz hassasım, ani tepkiler verebilirim, normal karşılansın. Thorpe'u suçladıkları maddeler zaten insan vücudunun üretebildiği hormonlardı. Testosteron ve lutropin.

Her neyse, yüzmenin Fifa'sı, Fina, Thorpe hakkındaki dosyayı tamamen kapattı. Ağustos'ta da zaten Avustralya'lılar aklamıştı Torpido'yu, belirlenen miktardaki hormonların doğal olarak da vücudun üretebileceği şeklinde.



Diğer yüzücüler Yunan tanrısı gibi kasıla kasıla dolaşırken, Thorpe tesettürle yüzerdi hep. İşte o tesettür bu. Adidas'ın Thorpe için geliştirdiği bir tür yüzücü giysisi. Olayı suyun akışını kolaylaştırıp, sürtünme kuvvetini azaltmak. Sürtünmeyle %10'luk bir yavaşlamayla karşılaşılabileceğini tespit etmiş Adidas. Nasıl etmiş derseniz, alın size belge. Resimdeki Torpido, rüzgar tünelinde. Güzel lakap diye ben buna derim.

Hiç yorum yok: