18 Kasım 2007

We Know Drama

3 tane kilit maç vardı, izlenmesi gereken dün gece. TV'de bizim maça bakarken de Sopcast'ten de ara ara İskoçya - İtalya ve İsrail - Rusya'ya baktım.


İşi daha da dramatikleştiren, 3 maç da avantajlı takımın aleyhine bitti. Britanya'da Euro 2008'de evinde İskoçlar'ı izleyen İngilizler'i düşündükçe, akşam akşam biraz olsun keyiflenmiştim. İskoçya'da maçı daha da zorlaştırsın diye sanki inanılmaz bir yağmur ve beklenildiği gibi harika bir seyirci vardı ama olmadı. Aslında İskoçya işi, Toppmöller'in maça 16-17 yaşında çocuklarla çıkmasına rağmen, Gürcistan'a yenilerek batırmıştı. İtalya'nın 2. golünü hakemin yarattığını da söyleyelim, gerçi beraberlik de işine gelmiyordu İskoçya'nın ya.


Ruslar'ınki daha da dramatikti. Aslında goller, skorlar ve dakika olarak üsttekiyle aynı gibiydi. Ruslar'ın defansı felaket, ama öyle bir maçtı ki İsrail maçın başında iki kere kontratakla geldi biri gol oldu. Ondan sonra maçın sonuna kadar Rusya tek kale top oynadı ama girmeyince girmiyor işte, kusura bakma Hiddink. 90+1'de yedikleri gol de kapak oldu, berabere bitse İngiltere'nin berabere kalması bile yetiyordu. Şimdi İngiliz'lerin Hırvatistan'a kaybetmesi lazım. Böylece golleri atan Barda ve Golan, İngiliz bahis şirketi Betfred'den son model Mercedes, Ben Haim de Joe Cole'dan bir tatil kazandı.

Bizim maça söylenecek bir şey yok bence, elemelerin başından beri en iyi futbolu en kilit maçta oynadık. Yıllardır, kritik yerlerde sıçan Türkiye bu kaderini yavaş yavaş değiştirecek gibi duruyor. Ayrıca, Gökhan Gönül hakikaten harika bir adam. 6 ay öncesine kadar 2. ligde olan bir oyuncu için, şu yaptığı çıkış inanılmaz.

4 takım hala garantilemedi ama aşağı yukarı belli oldu Euro 2008'ciler de.

Avusturya
İsviçre
Almanya
İspanya
Fransa
Yunanistan
Romanya
Hırvatistan
Polonya
Çek Cum.
İtalya
Hollanda
Portekiz* (Finlandiya/Sırbistan)
İngiltere* (Rusya)
İsveç* (K.İrlanda)
Türkiye* (Norveç)

Hiç yorum yok: