28 Kasım 2007

Michael Owen - Slaven Bilić

Meşhur İngiltere - Hırvatistan maçının ardından, Owen "Hiç bir Hırvat oyuncu İngiltere Milli takımına giremez, her açıdan onlardan fersah fersah yetenekliyiz" buyurmuş. Böyle bir mağlubiyetten, tarihe geçtikten sonra yapılan açıklama biraz komik geldi bana. Haklı olduğunu düşünenler olabilir, belki de oyuncuları tek tek ele alınca böyle bir sonuca ulaşılabilir; ancak ne önemi var? 11 futbolcunun 11 futbolcuya karşı mücadele ettiği bu oyunun sonucuna tesir eden etkenleri bilmiyor mu Owen, iki maçtır yenildikleri yeniden doğmuş bu takımı aşağılıyor?

Hırvatistan'ın kadrosu imrenilecek güzellikte. Eduardo, Kranjčar, Rakitić, Modrić, Srna, Ćorluka gibi yetenekler Avrupa futbolunda kısa bir süre içinde ciddi ses getirecekler, özellikle 2008'de gelmesi sürpriz olmayacak başarıdan sonra. En az Boban'lı Bokšić'li Šuker'li jenerasyon kadar yetenekliler. O jenerasyonun banko defans oyuncusu Bilić, takımın genç teknik direktörü. Belki de bizim yıllardır hayalini kurduğumuz "genç, yetenekli, güzel futbol oynayan milli takım" profilinin sözlük anlamı bu takım.

Zaten Bilić kısa bir süre sonra makul cevabı verdi. Uzun uzun açıklamaya gerek yok ancak özet geçmek gerekirse, "Futbol değişti sevgili Owen, uyan artık" temalı bir açıklama yapmış, en vurucu cümlesinde de "Yetenekten ziyade problemi kendinizde arayın, u21 oyuncularınız klüp takımlarında oynamıyorlar bile" demiş. Gözümde daha da büyüdün Bilić. Bakalım 2010 elemelerinde bu işin dönüşü nasıl olacak?

P.S. : Owen'ın 16 milyon pound karşılığı Wigan'a geçeceği konuşuluyor. İlginç bir transfer olur, hele bir de Wigan küme düşerse.

Hiç yorum yok: