02 Kasım 2007

Riga'dan Sevgilerle

Hazır burdayken pek çoğumuzun yabancı olduğu Letonya Ligi, başka bir deyişle Virsliga'ya bir göz atalım. Haftasonu ligin son maçları oynanacak ve yalnızca 8 takımdan oluşan bu şirin lig sona erecek. Bahse değer konu ise hafta içi oynanan Skonto Riga - Venstpils maçıydı. Maç eksiğiyle lider olan FK Ventspils'in 56, ikinci sıradaki Metalurgs'un 55, üçüncü FK Riga'nın 54 ve yine maç eksiğiyle dördüncü sırada yer alan Skonto Riga'nın ise 52 puanı vardı. Yani kendi evinde oynayan Skonto, lider Ventspils'i devirebilseydi son haftaya 4 takım birden ciddi sampiyonluk şansıyla girecekti. Ayrıca liderin son hafta lig ikincisi Metalurgs deplasmanına çıkacağı düşünülünce durum daha da bir karışık hâl alacaktı. Ama malesef bu heyecandan mahrum kaldık ve Ventspils, Skonto deplasmanından 1-0'lık skorla dönerek şampiyonluğu garantiledi.



Aslında işin bu noktaya gelmesi bile sürprizdi keza sezon başından beri özellikle evindeki maçlarda rakiplerini ezip geçen (mesele 4 Ekim'de plajıyla meşhur Jurmala'yı 10-0 yendiler) son şampiyon Ventspils'in ligi domine etmesi bekleniyordu. Ayrıca bu takımın Letonya Kupası'nı da kazandığını ve Litvanya, Estonya ve Letonya'dan en iyi 4'er takımın katıldığı Baltik Ligi'nde (bir nevi o bölgenin Şampiyonlar Ligi) de finale kaldığını belirtelim.

Virsliga aklı başında, normal skorlarla biten bir lig, ancak 1. Division'da işler çok garip. Bir zahmet edip puan durumunu inceleyin, atılan ve yenilen gollere dikkat edin.

Hiç yorum yok: