12 Kasım 2007

Underrated?



Tim Cahill'i severim. Sırasıyla aldığı Millwall ve Everton etiketlerinden dolayı, etraftaki geniş Liverpool cemaati ve bir iki İngiliz holigan filmi izlemiş olanlar, pek ilgi duymazlar, küçük takımın büyük oyuncusuna. 18 yaşında geldiği Millwall'da, 7 sene oynadı. 241 maçta 58 golle kulübün yaşayan efsaneleri arasında. 2004'te, oyuncu-menajer Dennis Wise'la beraber, tarihinde ilk kez FA Cup finaline çıkardı. Finalde Manchester United'a 3-0 yenildiler ama Millwall'u UEFA'ya soktular.



Geçen sezon kupada Everton, Millwall'la eşleştiğinde Cahill için zor bir maç olmuştu. 1-1'in rövanşında, Goodison Park'ta maçın tek golünü atıp, Millwall'u eleyen Cahill golden sonra sevinmemişti bile. Tekniğin, taktiğin bittiği böyle noktalarda oyuncuların başka karakterleri çıkıyor işte ortaya, sevilebilecek.



Dünya Kupası'na gitti sonra 2006'da. Hiddink'in Avustralya'sında ilk maçta 11'e bile giremedi. Zico'nun Japonya'sına açılış maçında 1-0 mağlupken, 2. devrede Mark Bresciano'nun yerine oyuna girdi. Son 5 dakikada 2 gol attı, uzatmada John Aloisi attı bir tane de, 3-1 aldılar o maçı. Avustralya'nın Dünya Kupası tarihindeki ilk golünü atmış oldu. 2. maçta Brezilya'yı zorladılar ama 2-0 yenildiler. Grubun son maçında Hırvatistan'la epik bir maç yaptılar, 3 kırmızı kart, 2-2'lik skor ve Cahill'in sayılmayan bir golü vardı ama bu skor Avustralya'yı 2.tura çıkardı tarihinde ilk kez. 2.turda, daha sonra Dünya Şampiyonu olacak İtalya'yla eşleştiler. 50'de Materazzi haksız bir kırmızı kartla atılınca, Avustralya bastırmaya başlamıştı. Maçın sonlarına doğru, Cahill'in vurduğu kafa kaleye girse kupanın gidişatı değişecekti. Herkes uzatmalara hazırlanırken, 90+'da Fabio Grosso soldan çalımlarla ceza sahasına girdi ve kendini yere bıraktığında hakem Luis Medina Cantalejo penaltıyı çalmıştı. Totti'nin penaltısı Avustralya'yı elemişti ama Cahill, yedek kulübesinde başladığı Dünya Kupası deneyimini Avustralya'nın en iyi oyuncusu olarak kapamıştı.





Neyse, çok uzatmayayım. Cahill hakkında bir iki kelam etmek istedim, geçen seneki büyük sakatlıktan nihayet döndü. Döner dönmez UEFA'daki Larissa maçında 1 gol 1 asistle maçın adamıydı. Sonra Carling Cup'ta Luton'a karşı zorlanan Everton'da yine ağırlığını koydu ve uzatmada attığı golle Everton'ı 5 yıl sonra ilk kez bir kupada çeyrek finale çıkardı. Ve yazıyı bugün yazmama en büyük etmen, dün Chelsea deplasmanında son dakikada attığı mükemmel beraberlik golü. Sakatlıktan sonra 5 maçta 3 gol 1 asisti var, sezona nadasta başlayan Everton için Cahill'in dönüşü tam da aradıkları şey.

Hiç yorum yok: