13 Ocak 2008

Cristiano Ronaldo vs Bugatti Veyron


Nike'ın reklamlarını sevmeyen yoktur heralde. Hemen hemen hepsi kült olmuştur. Çok geriye gitmeden; Elvis ve Cantona'yı buluşturan kafes futbolu serisi, tankerde futbol, Joga Bonito'lar, Henry vs Manchester United vs, ve son olarak da bu.



Ronaldo'nun ayağındaki, Nike Mercurial Vapor IV. Teknolojisini bilemiyorum, çok da etkili olduğunu zannetmiyorum. İbrahim Üzülmez'e Beckham gibi orta kestiren bir ayakkabı çıkarırlarsa, teknoloji diye ona derim ben. Onun için de Nike değil, işin içine NASA falan girmeli.

Bu ayakkabıyla daha hızlı koşulabildiğini iddia ediyorlar heralde. Keza, Ronaldo'ya bu cicileri giydirip, Bugatti Veyron'a karşı drill yaptırıyorlar. Arabalara ilgi duymayan ya da Bugatti Veyron'u Fransız bir sprinter sananlar olabilir. O yüzden kısa olarak tanıtalım bebeğimizi. Adını, Bugatti takımıyla Le Mans'ın meşhur 24 saat süren yarışını çook eskiden kazanan Fransız yarışçı Pierre Veyron'dan alıyor bu milyon euro'luk alet. Tarih dersinde Fransız'ların bir çok kez savunmak zorunda kaldığını hatırladığımız Alsace-Lorraine bölgesinin ilkinde, Bugatti merkezinin yanındaki fabrikada Volkswagen tarafından el yapımı olarak üretiliyor, Alman teknolojisi. Benzin istasyonunuz varsa durmayın alın derim, 100 kilometrede 100 ytl'lik benzin içiyor bu 1000 beygirlik meret. Cristiano Ronaldo biraz daha eski, 85 model. O da Madeira'da el yapımı, daha nadir bir parça. Adını bir yarışçıdan değil, Ronald Reagan'dan alıyor. Real Madrid onun için 50 Bugatti Veyron parası önerdi, kabul edilmedi.


Her neyse, konuya dönersek, reklam amacına ulaşıyor. Ronaldo, Veyron'u geçiyor. Nasıl mı? CR7 çakallık yapıp erken başlıyor, sürücü arkadaş da arabanın hakkını verse fena olmazdı, ne diye anlatıyorum ki, izleyin görün.

1 yorum:

Svetlin dedi ki...

ayakkabılar ayağına oturmuş olacak ki ilk maçta newcastle'a hat trick yaptı ronaldo eheh. renk hariç güzel ayakkabı.