11 Kasım 2007

Bloody Sunday



İtalya yine karıştı.

Gabriele Sandri, 26 yaşında, Lazio taraftarı bir DJ. Parma deplasmanına giden Juve'lilerle, Inter deplasmanına giden Lazio'luların aynı mola yerinde karşılaşmaları sonucunda çıkan kavgada, polis kurşunuyla arabasında ölü bulundu.

Olay tabi bütün stadlara ve bütün taraftarlara yayıldı. Zaten polise karşı gelmeye yer arayan gruplar galeyana geldi.



Atalanta-Milan maçından önce, Atalanta Curva Nord polisle çatıştı. Maç henüz başlamıştı ki bariyerleri yıkıp sahaya girdiler, maç iptal oldu. 21 oyuncunun da kolunda siyah bant vardı, Seedorf dışında. Belki de en güzel ayarı o verdi; Kaladze'nin kardeşi Gürcistan'da kaçırılıp öldürüldüğünde kılını kıpırdatmayan federasyon, şimdi bizden kendi yarattıkları sisteme kurban olan biri için yas tutmamızı istiyor, bunun yolu bu değil, futbolu yönetenler işlerini beceremediği için futbol bir kez daha kaybetti, gibisinden bir açıklama yaptı.



Roma-Cagliari maçı da ertelendi, Roma'da Lazio ve Roma'lılar beraber polisle çatışmış. San Siro'da haberi alan Inter ve Lazio'lular da polisle gerginlik yaşamış. Etraftaki kameraman, muhabir ne varsa elden geçirmişler. Torino-Catania maçında protesto için bazı tribünler boş bırakılmış, Siena-Livorno ve Reggina-Genoa maçlarında sadece polis aleyhine bağrılmış. Alt lig maçlarında falan da durum aynı. Hatta bazı basket maçlarında bile hep aynı tezahürat var: "Katiller!" Lazio'lular kavgaya karışan taraftarların polis aleyhinde açacakları davaların masraflarını karşılamak için banka hesabı açtı.



Catania'daki olaylardan sonra gerilen tifosi-polis ilişkisi, halk ayaklanmasına doğru yönelmiş vaziyette. Aradaki davalar şu an için rafa kalktı, herkes Gabriele'nin arkasından bir oldu. Bu lig iptal olur gibi, olmazsa daha da kan akacak, ondan kimsenin şüphesi yok.

Hiç yorum yok: