22 Kasım 2007

We know drama #2


Elemelerin en büyük kapağı. Ruslar'la kafayı bozdular kaç gündür, madem öyle dedi ve kucağına bıraktı İngiltere'nin bombayı, Rusya. Kapağın yarıçapını büyüten, cumartesi gecesine kadar Euro 2008'e gidememeyi kısmen de olsa kabullenmiş bu hevesli adamların eline fırsatın geçmesiydi. Cuma, hazırlık maçında Avusturya'ya karşı oynadıkları vasat futbol da henüz Rusya İsrail'e kaybetmemiş olduğundan gereken tepkiyi almadı. Şimdi bütün gazetelerde şapkadan tavşan çıkardı falan yazıyor da, Avusturya maçına da Carson'la çıktılar. Bana göre İngiltere'nin hali hazır en iyi kalecisi David James'tir. McClaren, Robinson'ı kadro dışı bırakarak akıllıca bir iş yaptı ama bu maç Carson'la çıkılacak bir maç değil ve aslında bunu göreve gelirken dışladığı Beckham'ı geri çağırarak farkında olduğunu gösterdi. Ve kendiyle fazlasıyla çelişti.


Sopcast'e bir kez daha şükredelim ki gecemizi kurtardı ve Ali Sami Yen'de vasat bir balkan takımıyla boğuşan ve anonsçu dallamanın gaz verme ihtiyacı duyduğu Türkiye'nin "ya yersek" temalı kötü futbolundan bir nebze de olsa kurtulabildik. Çin kanalından takip edebildiğim kadarıyla, nerdeyse 90.000 kişi Wembley'de Hırvatistan'ın milli marşını yuhaladı. Yazılı olmayan kurallardan birini çiğnediler aslında, asla iddiasız takımı tahrik etme. Öyle ki haftalardır İngiliz yalakalığı yapan Slaven Bilic bile 3. golden sonra sağa ve sola iki depar atıp, Mourinho-vari bir yumruk şov yaptı tribünlere. Solosunu yedek oyuncular ve antrenörlerin üzerine atlayarak tamamladı.


Bu arada Carson'a herkes fazlasıyla yüklenmiş, ben pas geçiyorum. Zaten Crouch ve Beckham dışında dün ayakta kalan biri yoktu da benim asıl hedefimdeki adam Wayne Bridge. Ben Abramovic olsaydım dün gece Rusya'nın dramatik zaferini kutlayacağıma, kulübe gidip Bridge'in sözleşmesini yırtardım. İbrahim Üzülmez veya Alpay Özalan'dan beri izlediğim en kötü bireysel performans diyebilirim. Corluka ve Srna'nın orayı koridor yapması ve kaptırdığı riskli toplar bir kenara, çok şık bir vuruşu kendi kalesinin direğinden döndü. Maçın adamı sensin Wayne.


750 milyon pound'luk Wembley'in zemini dün felaketti. Borçların ödenmesi için, mümkün olan her etkinliği yönlendirirsen olacağı bu. 24 gün önce Amerikan futbolu maçında güzelim sahaya tecavüz edilmiş ve sebep de buymuş.


Hırvatistan'ın bu reaksiyonu, onlarca kir, pas ve şüphe içindeki futbola ve İngiltere'ye sağlam bir postadır. Pompey'li Kranjcar'ın golü ve Arsenal'li Eduardo'nun asisti İngiltere futbol tarihinde belki de Macar hezimetinin yanında yer alacak.

Hiç yorum yok: