22 Haziran 2008

Euro 2008: Terelelli

Ben yine de genel olarak, televizyon başında kurmaylarımla konuştuğumuz bazısı alakasız, havadan sudan, daha öncekilere benzer bir şablonda bir şeyler yazacağım.

- Şu Euro 2008'i ve Türkiye'nin geri dönüşlerini, Goal serisinden bir filmde verseler, "Of arkadaş, ne ucuz klişe film!" demeyecek adam var mıdır?

- Celtics - Lakers 6. maçı beklerken, güzel bir kafayla Hollanda - Romanya maçının tekrarını izliyorduk, Hollanda benchinde oyuncuların yüzünü ekşittiğini, Van Der Vaart'ınsa güldüğünü gördüğümü sandım bir an, "Rafael saldı galiba" dedim makarasına. Hakkaten salmış Rafael, Van Der "Fart" esprisi ise olayı canlı yayında farkedip çocuğu koyan yorumcular Gary Lineker ve Robbie Earle'e ait.


- Nihat'ın sakatlanarak oyundan çıkarkenki yüz ifadesi maçın en iyi fotoğraflarından biriydi. Daha iyisi ise Bilic'in onu alkışlamasıydı.

- Fransa - İtalya maçında ilk 6 dakikada Ribery'den bahsedilip, akabinde nazar değdirip adamın sakatlanmasında yadsınmayacak bir rol oynayarak, ölüm grubuna da imzamızı bıraktık.

- Medyadaki Viyana Fethi eksenindeki jeneriklerden ne zaman bıkacağız ? Bir ülkedeki bütün medya çalışanlarının hepsi birden mi bu kadar yaratıcılıktan yoksun ki, tarihi kendi işimize gelince ortaya atıyoruz ? Hayır ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa bizim medyamız değil mi Inter'in deplasman formasını Haçlı Seferi'ne bağlayan, İstanbul'la ilgili Viyana-vari başlıklara "Küstah .....lar" diye cevap veren, İsviçre'nin tabloid gazetesinin kebap esprili manşetini soyunma odası çıkışında tek tek oyunculara soran ? Neyse, gazetelerimizin %90'ı tabloid olduğu için şaşırmamak lazım, ciddi olduğunu iddia edenlerin bile.

- Madem medyaya girdik, atv'den çıkalım. Arshavin, Arda, Modric gibi Selçuk Manav da Euro 2008'in parlayan yıldızlarından. Uzun süre sonra televizyonda suratını gördükten kısa bir süre sonra gülmeye başladığım insanlardan biri haline geldi Manav. Ki bu duyguları en son Murat Özarı için beslemiştim. Bir de inanılmaz bir ses tonuna sahip muhabirleri var, exclusive! röportajlar yapıyor. Karikatür gibi bir ekip hakkaten. Zaga'da Engin Günaydın'ın spor muhabirliği yaptığı bir tipleme vardı, üstüne biraz Borat ekle onun. Bir tutam da Mr. Bean.

- Bu arada spiker ekibinde Yalçın Çetin açık ara önde. Milli yorumcu sevgili Üründül'e artık alıştık, onu gollerde en güzel sevinen yorumcu seçiyorum. Bülent Tulun aralarda bombalar bıraksa da, genel olarak dinletiyor kendini. Aralarda çok iddialı laflar duyunca insan hakkaten takip ediyor yorumcuyu. Selçuk Yula, daha çok mahallenin sevimli abisi kıvamındaydı. Futbolun güzellikleri, barış, kardeşlikle girip ben oynarken, tribünde güzel görüntüler, taraftarlar yan yana, dostlukla bitirdi genelde. Erdoğan Arıkan çok fakir fukara edebiyatı yapıyor, insan depresif izliyor maçları, biraz neşeli olalım arkadaş, hayret birşey.

- Son maçlarında oyuncularını dinlendiren Hırvatistan, Portekiz ve Hollanda elendi. Sıra İspanya'da olabilir mi ? Belki de sadece tesadüf ama Rusya'nın Hollanda karşısındaki fiziksel üstünlüğünü gördükten sonra bu dinlenme teorisine olan inancım kayboldu. Sanırım burda kilit olan ritm kaybetmek.

- Heheheheh.. (Selçuk Manav aklıma geldi.) En büyük başbakan bizim başbakan diye bağırdı mı bizim çocuklar ?

- Ntvspor'da Sergen iyi bombalar bırakıyor. Koller esprisiyle jeneriğe geçti.


- Peter Fröjdfeldt hakemlikten kazandığını solaryuma yediriyor olmalı. Rosetti, yine çok yakışıklı, Hırvat annesinin kulağı çok çınlatıldı bu topraklarda. Ama yine de son penaltıdan sonra Petric'i teselli edemeden bizimkilerin saldırısına uğrayan Rüştü'nün tamamlayamadığı teselli işini, Hırvat'ı şefkatli şekilde kafakola alarak tamamladı Rosetti. Lubos Michel'in arkadaşı olsam, uyurken saçını kazıma şakası yapardım.

- Zhirkov'u keşfeden keşfedene.. Yahu adam kaç yıldır CSKA'da sol kanatı metrobüs şeridine döndürdü. Daha bu sene Fener'e bela olmadı mı Moskova'da ? Bu arada geçen senenin başında Şampiyonlar Ligi'nin en iyi 50 golü seçilmişti, Zhirkov'un Hamburg'a attığı harika golü bir yerden bulup izleyin, hala görmeyen varsa.

- Pavlyuchenko, Moskova'daki o eleme maçında sonradan girip, İngiltere'yi yıkan adamdı. Yıktığı İngiliz defansının Lescott, Richards, Campbell, Ferdinand gibi 4 gergedandan oluştuğunu hatırlatalım.

- Bu arada Selçuk Manav spor müdürü atv'nin. Peki koskoca spor müdürü, neden beceremediği halde soyunma odası koridorlarında röportaj kovalıyor ? Evet Nihat, Arda'yla öpüşmek ister misin, canlı yayındayız..

- Gary Lineker, BBC'de bizimkileri kızdırmış sanırım. Bir yerde okuduğuma göre gider yapmıştı İngiltere'deki Türkler, Lineker'e, olayı bilmiyorum. Çok iplediğini zannetmiyorum Gary'nin.


- Avusturya'nın bu kadar direneceğini hiçbirimiz beklemiyorduk belki ama işi ileri götürerek ülkeleri için turnuvadan önce rezil olacaklarını düşünüp imza kampanyası başlatan Avusturya'lıların elde ettiği kapağın yarıçapını merak ediyorum. Eğer wiener schnitzel kadar dahi varsa, vay hallerine.. Acıktım.

- Güiza & Aragones'i getiriyormuş Fenerbahçe. Hiddink & Pavlyuchenko daha hoş değil mi ?

- Cruyff, Van Basten'in 4-2-3-1'ini eleştirdiğinde "Bize yakın top tekniği ve futbol becerisiyle iyi kontratağa çıkan takımlara karşı, bu geniş dizilişle çok zorlanacağız." diyip, bir nevi "Fenerbahçe 50 metrede top oynuyor Ahmet Hocam" tarzı bir çıkış yapmıştı elemelerde. Cruyff aslında yanılmıyor bu durumda. Hollanda, İtalya ve Fransa maçlarında erken goller buldu ve kontratak oynamaya başladı. Ama Rusya, Cruyff'un kehanetine benzer şekilde Hollanda'nın ipini çekti ki, aslında elemelerde Romanya tam da Cruyff'un dediklerini doğrulamıştı.

- Bu NFL kondüsyonerlerini herkes kahraman yaptı da takımın yarısı da sakat. Çıkamadım işin içinden.


- Önce Semih, sonra Arshavin. İkisi de underdog'ların kahramanları. İkisi de doğru zamanda parmaklarını kaldırıp anlamlı bir sus işareti yaptılar. İzledin mi Tuncay ?

- Cristiano Ronaldo transferi artık lütfen sonuçlansın. Türk Telekom'un videofon'ları arızalı çıkıp toplatılsın. Suyla serinlenir ama öyle değil diyen Havuç'un havası tez zamanda alınsın.

3 yorum:

Svetlin dedi ki...

abi o en iyi spiker yalçın çetin olması lazım heralde. yalçın küçük diye biri var mı hiç bilmiyorum, yalçın çetin var ama.

Unknown dedi ki...

Çok güzel anekdotlar.

"- Önce Semih, sonra Arshavin. İkisi de underdog'ların kahramanları. İkisi de doğru zamanda parmaklarını kaldırıp anlamlı bir sus işareti yaptılar. İzledin mi Tuncay ?" bu yaran etkiye sahip ama :))

sedat dedi ki...

@svetlin

evet, yalçın çetin olacak o.

ve evet, yalçın küçük diye birisi de malesef var.