06 Eylül 2008

Djokovic Neden Yuhalandı ?

Turnuvanın satır arasında atlanan detaylarından biriydi bu da. Daha 1 sene öncesine kadar Arthur Ashe'de, amcalara pipisini gösteren sünnet çocukları gibi özel istekle taklitlerini yapmıştı Djokovic kortun ortasında ve Amerikan seyircisinin sevgilisi olmuştu. Bu seneyse kazandığı çeyrek final maçından sonra sahayı yuhalanarak terketti. Peki neden ?

Djokovic'in çeyrek finaldeki rakibi, Amerikalı'ların taptığı Andy Roddick'ti. Roddick maçtan önce Djokovic'in turnuva boyunca geçirdiği sakatlıkları biraz ti'ye almış, bir kaç espri yapmıştı. Öyle ki Nole, Clement ve 5 setlik Robredo maçında her iki bileğinden ayrı ayrı sorun yaşamıştı ve uzun sakatlık molaları kullanmış ama her iki maçı da güçlü bitirmişti.

Roddick'in verdiği bol malzemeli röportajlardan ekmek çıkarmaya çalışan bir muhabir de, Roddick'e Djokovic'in bilek sakatlığıyla ilgili bir soru sordu. Roddick, "Hangi bileği, her ikisi de sakat değil mi? Ve sırtı, kalçası. Ve bir de kramp. Kuş gribi? Şarbon? SARS?" gibi yaklaşık 16 sakatlık vurgusu yapan bir cevap verip, Djokovic'in sakatlıklarının çok abartılmasıyla makarasını geçti. İşi ilginçleştiren Djokovic bunu oldukça ciddiye aldı ve Roddick'i oldukça iyi oynayarak geçtiği maçtan sonra, maç sonu röportajında "Nasıl koydum ama!" gibisinden bir konuşma yapınca merkez kortta oldukça yuhalandı. Roddick hala rahat, Djokovic'in başkalarını taklit eden biri olarak bu tip esprilere karşı daha açık olması gerektiğini söyledi ve Djokovic de zaten gereğinden fazla ciddiye alıp, gereksiz bir tepki verdiğini itiraf etti. Bu ona yetecek mi bilinmez çünkü Federer maçı öncesinde seyirciyi karşısına alması çok büyük bir hata oldu.

Hiç yorum yok: