14 Ekim 2008

Bayram Tutumlu #1

Arda, Maradona entry'si girince doğal olarak aklımdaki seriyi başlatmak geldi. Ne serisi peki?

Bayram Tutumlu, öyle veya böyle, dünya futboluna kattığımız kült karakterlerden biri. Ankara'da yaşayan Diyarbakır'lı bir çocukken, 14 yaşında yurt dışına giden ve şu an 10 dil bilen, futbolun en ünlü menajerlerinden birisi. Bayram Tutumlu'ya şöhreti getiren tabi ki Maradona'yla olan arkadaşlığı. Futbolcular, Maradona, menajerlik falan diyince Bayram Tutumlu'da ister istemez iyi hikaye ve resimler var.

Startı verelim, ara ara devam ettireceğim. Mourinho'yla başlayalım, Tutumlu, anlattığına göre, Barcelona'da stajını tamamlayan Mourinho'yu 99-00 sezonu ortasında, istifa eden Rıdvan'ın yerine Fenerbahçe'ye önerir. İstanbul'a kadar gelir Jose ve beraber İstanbulspor maçını izlerler ama Fenerbahçe tercihini Zeman'dan kullanır. Tutumlu'nun hikayesi böyle.

Mourinho'ya ne mi olur? Orasını da ben anlatayım, ertesi sezon 4. haftada kovulan Heynckes'in yerine Benfica'ya teknik direktör olur. İyi geçen 2 ay sonra Jose, farklı kazanılan Sporting derbisi sonrasında sözleşme uzatmak ister, reddedilince de istifa eder. Ertesi sezon yine sezon ortasında geldiği Leiria'yı 5. yapar ve Porto hikayesi başlar, gerisini biliyorsunuz zaten. İnce belli de yakışmış eline.

6 yorum:

İlker Yılmaz dedi ki...

mourinho gelseydi bir süre sonra kovulurdu. sonra bizde diyecektik ki; vay nasını mourinho yu kovduk adam nerelere geldi. aynı löw gibi, aynı hiddink gibi.

HotSauce21 dedi ki...

bu arada bayram'ın sağında oturan ünlü magazin üstadımız aykut ışıklar mı? yoksa göz ve hafızam beni yanıltıyo mu?

CaRtMaNtR dedi ki...

Special One önünde Ajda Bardakta çay varken daha pek o kadar Special gözükmüyor gibi. O zamanlar Fenere gelse 3 hafta sonra nereden buldunuz bu stajyeri futboldan anlamıyor diye tefe koyarlardı.

Ama asıl ilginç olanı acaba o zamanlarda basına şimdi verdiği kadar sivri ve iddialı demeçler verebilir miydi.

Santiago dedi ki...

Aykut Işıklar değil.Mekanın sahibi galiba.Aykut Işıklardan çok Ahmet Kayaya benziyor...
Aynen dediğiniz gibi 5 hafta dayanamazdı bizim usta ve üstat spor yorumcularına.Löw zamanında 5 atan Fenerbahçe için takım kötü oynuyo ne olacak bu Fenerin hali diyebilenn dallamalara ne kadar dayanılınabilirki...

charonst dedi ki...

usta yenı buldum bu blogu bu yazının devamını getırsen , tutumlunun menajerlıgını yaptıgı kısılerı tanıtsan ıı olur

Adsız dedi ki...

inanmicaksınız ama bayram tutumlu bizim köydendi