01 Ağustos 2009

Denizkızları

Miltary effect diyelim buna. 10'dan geriye saymak suretiyle şu an aktif yüzücülerden en güzellerini sıraladım. Liste tamamen subjektif olup eleştiriye açıktır. Daha tanınmış isimlerden seçmeye çalıştım. İşin spor kısmına ufak bir ara verelim dedim.

10) Britta Steffen















Listedeki popüler isimlerden biri. Kendisi 100 metre serbest dünya rekortmeni. Sade bir güzelliği olduğu için havuzdan bir fotoğraf seçtim. Yüzerken bile makyaj yapmayı ihmal etmemiş. Ama tadını kaçırmamış, hoş olmuş.

9) Lotte Friis






















Resimde biraz çocuk gibi çıkmış. Danimarkalı olmasına karşın kuzeyli tipi yok pek. Güzelliğine diyecek yok ama sanki bir şeyler eksik. Biraz daha medyatik olsa mesela, biraz daha kendine baksa listede birkaç basamak tırmanabilir.

8) Natalie Coughlin






















Amerika'nın en iyi yüzücülerinden olan bu havalı kız olimpiyatlardan 5 madalya ile döndü. Gündelik hayatta sade bir giyim tarzı var, bu tip tişör-jean resimlerine sıkça rastlıyoruz. Doğal bir güzellik. Gülüşü de çok güzeldir.

7) Alessio Filippi






















İtalya'nın şu an 2 numaralı starı. Listede de vatandaşının gerisinde kaldı doğal olarak. Yüzünün çok güzel olduğu söylenemez, ama geri kalanı iyi. Bu fotoğraf da biraz avantaj sağlıyor kendisine, itiraf etmek gerekir.

6)Yuliya Efimova















Yeni neslin en iddialı isimlerinden bu genç Rus madalyaları toplarken gamzeleriyle de hoş fotoğraflar veriyor. Henüz dergi çekimi işine girmemiş olsa da yakındır. Kısa bir zaman içinde daha fazlasını göreceğiz, sabredelim.

5) Mirna Jukic















Listedeki cüretkâr isimlerden. Zaten buradan sonrası medyada yüzme harici konularla da sıkça yer bulan isimler artık. Kusursuz bir suratı yok Mirna'nın, Balkan burnu var. Ama ben severim.

4) Amanda Beard






















Kendisini tanımayan azdır herhalde. Yüzücülüğün yanı sıra modellik de yapıyor ve o işin de hakkını veriyor. İnternetten sayısız çıplak fotoğrafına ulaşılabilir. Yüzücü vücudu yok hiç, aksine çok biçimli.

3) Stephanie Rice






















Belki dış etkenler olmasa liste başı bile olabilirdi. Hakikaten birinci sınıf bir kız. Zerafeti olsun, vücudu olsun, saçları olsun hepsi birbirinden güzel. Çılgın partilere katılıp dağıttığı söyleniyor. Havuzdaki performansına pek yansıdığı söylenemez.

2) Federica Pellegrini






















Dövmelere özellikle dikkat. İtalya'nın yeni süperstarı şu an hayatının en iyi zamanlarını yaşıyor olsa gerek. Üst üste gelen dünya rekorları, git gide artan popülarite ve Luca Marin savaşını kazanması. Zaten listenin son iki isminin ortak yönü Luca Marin'in kızları olmaları. Adamın zevkine diyecek yok, ancak...

1) Laure Manaudou























...yanlış seçim yaptığını düşünüyorum. Laure bambaşka birşey. Tam bir Fransız güzeli. Luca Marin olayının ardından müthiş bir düşüşe geçti ve psikolojisinin kötü olduğu söyleniyor. Üstüne üstlük Federica'nın tam zıt doğrultuda gitmesi sinirlerini iyice bozmuş olsa gerek. Bence değmez. Ayrılıktan hemen sonra cep telefonuyla çekilmiş çıplak resimleri internete sızdı. Çıplak derken baya baya çıplak. İlgilenenler arayıp bulsun. Federica Pellegrini'nin bu işte parmağı var gibime geliyor. Böyle bir güzelliği ve yeteneği harcamasına seyirci kalmak zoruma gidiyor. İkinci Hingis vakasıdır benim için.

5 yorum:

sedat dedi ki...

jukic, filippi, friis'i çıkarırım. efimova ve beard da aşağıdakilerin altında kalmamaya çalışır.

1 numaraya senkronize yüzme'den brezilyalı bia & branca feres ikizleri gider. bankom.

alain bernard'ın kız arkadaşı fransız coralie balmy de benim listemde banko olur.

isveç'ten therese alshammar'ın bazı resimleri çok yamuk, bazıları çok güzel. gözlerinin hatrına gider aslında.

avustralya'dan yeni yıldız emily seebohm ve nispeten eskilerden marieke guehrer, rice'a eşlik edebilir. avustralyalı kızlara zaafım olmuştur hep.

Alp dedi ki...

senkronize yüzmeyi geç bi kere. alain bernardın kız arkadaşı yetersiz, alshammar şaka gibi. diğer dediklerin olabilir.

Svetlin dedi ki...

rice güzel abi, rice iyi.

kutay dedi ki...

bence alessio flippi 1 numaradır. buradaki fotonun sağladığı avantaj için demiyorum bunu, hakikaten 1 numara benim için.

Spicoli dedi ki...

Coughlin de çok güzel gülmüş yalnız.