14 Mayıs 2008

Euro 2008 Kadroları - 7 - Çek Cumhuriyeti


Nerdeyse yarıladık kadroları. Sırada Çekler var. Brückner'in Çek Cumhuriyeti'nde eksikliğini duyacağımız oldukça isim var. Son Dünya Kupası'ndan sonra Poborsky ve Nedved milli takımı bırakmıştı. Onların yokluğunda orta sahanın lideri Rosicky de sezonu kapatınca orta sahada alışmadıkları bir ofansif eksiklik duyacaklar. Brückner, Nedved'den geri dönmesini istedi bu durum üzerine ama Larsson'un aksine, Nedved kabul etmedi bu geri dönüş fırsatını. Bu durumda bu bahsettiğim ofansif rol için kullanılması halinde Sionko, elemelerde iyi iş yapmıştı. Brückner onu düşünebilir.

Goalkeepers: Petr Čech (Chelsea FC), Jaromír Blažek (1. FC Nürnberg), Daniel Zítka (RSC Anderlecht).

Defenders: Marek Jankulovski (AC Milan), David Rozehnal (S.S. Lazio), Tomáš Ujfaluši (ACF Fiorentina), Zdeněk Pospěch (FC København), Zdeněk Grygera (Juventus), Michal Kadlec (AC Sparta Praha), Tomáš Sivok (AC Sparta Praha), Radoslav Kováč (FC Spartak Moskva).

Midfielders: Tomáš Galásek (1. FC Nürnberg), David Jarolím (Hamburger SV), Jaroslav Plašil (CA Osasuna), Jan Polák (RSC Anderlecht), Marek Matějovský (Reading FC), Libor Sionko (FC København), Daniel Pudil (SK Slavia Praha), Stanislav Vlček (RSC Anderlecht).

Forwards: Jan Koller (1. FC Nürnberg), Milan Baroš (Portsmouth FC), Martin Fenin (Eintracht Frankfurt), Václav Svěrkoš (FC Baník Ostrava).

En fazla milli olanlar,
Karel Poborsky - 118
Pavel Nedved - 91
Zdenek Nehoda - 90
Pavel Kuka - 87
Jan Koller - 85

En fazla gol atanlar,
Jan Koller - 52
Antonin Puc - 34
Milan Baros - 31
Zdenek Nehoda, Pavel Kuka - 29
Josef Silny, Oldrich Nejedly - 28

Hiç yorum yok: