16 Mayıs 2008

Euro 2008 Kadroları - 9 : Almanya


Löw'ün kadrosunda en büyük sürpriz Hildebrand'ın olmaması. Adler, 2 senedir geliyorum diyen bir kaleciydi ama zaten burada sürpriz olan o değil Enke. Hildebrand, Canizares'in arkasına giderek yanlış bir transfer yapmıştı zamanında ama Koeman bu sene Valencia'nın şanssızlığı, onun şansı oldu gibi gözükse de gittikçe batan bir takımın laneti üzerinde kaldı. Diğer dikkat çeken adamlardan biri de Gladbach'ın 19 yaşındaki ufaklığı Marko Marin. Marin özellikle kanatta çok etkili bir adam. Löw'ün de çok tuttuğu oyunculardan biri ama final kadrosuna girebilecek mi bilemiyorum. Milan'ın istediği haberleri vardı, kadroya girmesi Milan için çok iyi bir haber olmaz mali olarak. Forvet rotasyonunda biraz genişlik var, ordan da bir oyuncu kesilmesi kuvvetle muhtemel. Veteran Neuville veya Köln'ü Bundesliga'ya taşıyan Helmes de muhtemelen kadroya giremeyecek. Bir diğer sürpriz isim de yine kesilmesini beklediğim Trochowski olsa da, en güzel haber bir türlü sevemediğim Asamoah'ın olmaması.

Almanya'nın en büyük şansı, Ballack'ın (bilen bilir, ona karşı da güzel duygularım yok pek) artık eski formunu yakalamış olması. İyileştiğinden beri lige ve Şampiyonlar Ligi'ne tutunan Chelsea'nin bana göre en formda oyuncusu. Açıkçası yazabilecek büyük bir dezavantaj bulamıyorum Almanya hakkında, en sağlam favorilerden biri diyip ucu açık bağlama yapalım.

Goalkeepers: Jens Lehmann (Arsenal FC), Robert Enke (Hannover 96), René Adler (Bayer 04 Leverkusen).

Defenders: Christoph Metzelder (Real Madrid CF), Per Mertesacker (Werder Bremen), Philipp Lahm (FC Bayern München), Arne Friedrich (Hertha BSC Berlin), Marcell Jansen (FC Bayern München), Clemens Fritz (Werder Bremen), Heiko Westermann (FC Schalke 04).

Midfielders: Michael Ballack (Chelsea FC), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart), Simon Rolfes (Bayer 04 Leverkusen), Torsten Frings (Werder Bremen), Bastian Schweinsteiger (FC Bayern München), Piotr Trochowski (Hamburger SV), Tim Borowski (Werder Bremen), Jermaine Jones (FC Schalke 04), David Odonkor (Real Betis Balompié), Marko Marin (VfL Borussia Mönchengladbach).

Forwards: Miroslav Klose (FC Bayern München), Lukas Podolski (FC Bayern München), Mario Gómez (VfB Stuttgart), Kevin Kuranyi (FC Schalke 04), Oliver Neuville (VfL Borussia Mönchengladbach), Patrick Helmes (1. FC Köln).

En fazla milli olanlar,
Lothar Matthaeus - 150
Jürgen Klinsmann - 108
Jürgen Kohler - 105
Franz Backenbauer - 103
Thomas Haessler - 101

En fazla gol atanlar,
Gerd Müller - 68
Rudi Völler, Jürgen Klinsmann - 47
Karl Heinz Rummenigge - 45
Uwe Seeler - 43
Miroslav Klose - 38

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel bir organizasyonla açıklamışlar kadroyu.

Eurosport'un haber videosu