26 Kasım 2007

Birmingham'lı Faruk

Premier League'de oynayan TC vatandaşları deyince akla kim geliyor ? Emre, Tuncay.. Tamam.. Peki başka var mı ? Var..

Faruk Gürsoy, ya da daha bilinen adıyla Richard Kingston ya da Dünya Kupası'nda formasının arkasına yanlış yazılmış haliyle Richard Kingson. Faruk Gürsoy isminin nereden geldiğini açıklamayacağım, zira 'çok saçma'. Birmingham City'de bu sene. İngiltere'de kaleci mi kalmadı da Kingston'a kadar düştü Birmingham diyecek olursak, 'Evet kalmadı' diyebiliriz. Zira İngiltere'nin daha doğrusu Carson'ın Hırvatistan'dan yediği ilk gol buna işaret ediyor. Bu hafta da Premier League'de ilk maçına çıktı Faruk. League Cup maçında daha önce oynamışlığı vardı.


Türkiye'de neredeyse oynamadık takım bırakmadıktan sonra İsveç'te, Hammarby'da 1 sene oynamıştı. Sene başında ise Birmingham ile anlaştı. Steve Bruce'un Wigan'a gitmesiyle antrenörsüz kalan Birmingham'ı zor bir maçın beklediği zaten belliydi. Bir de bunun üstüne Kingston ya da Faruk öyle de bir gol yedi ki, zaten işi zor olan Birmingham'ın hiç şansı kalmadı..
Şuradan golü izleyebilirsiniz, ikinci gol de harika bir gol. Onu da izleyin oraya gitmişken.

Portsmouth iyi gidiyor. CL pozisyonu için işleri hiç ama hiç kolay değil ama bunu sonuna kadar zorlamakta kararlı görünüyorlar, Everton ve Aston Villa da aynı amaç için uğraşacaktır tabii ki. Birmingham küme düşme hattından fazla uzaklaşamayacak bence. Steve Bruce'un Wigan'da ne işi var ? Wigan'ın Premier League'de ne işi var ? Düşsün bu sene Wigan. Derby düşmesin ama..

2 yorum:

cogito dedi ki...

"ingiliz kaleciler iyidir" gibi abes bir genelleme yapmayacağım ama son milli maçta kaleye Carson'ın geçmesi İngiltere Premier Ligi'ndeki kaleci güruhunun en iyisinin o olduğunu göstermiyor elbette.West Ham'dan Green , Man City'den Hart , çok zorlarsak Wigan'dan Kirkland ve Newcastle'dan Steve Harper nazarımda Carson'dan daha iyi kalecidir.Paul Robinson dallamanın önde gideni , onu zaten geç.

Bu arada Birmingham'ın asıl kalecisi Meksikalı Sanchez diye biliyorum ama yamuluyor da olabilirim?

Alp dedi ki...

4 büyük takımın senelerdir yerli kaleci kullanmaması bence yeterince açıklayıcı. Ben şahsen Carson ve diğerleri arasında fark göremiyorum, Carson'ın çok kötü kaleci olduğunu da iddia etmiyorum. O gün kötü gününe denk gelmiştir ayrı konu. Ama genel olarak Seaman'dan beri yıldız İngiliz kaleci çıkmıyor, bu gidişle bir süre daha çıkmıyacağa benziyor.