16 Kasım 2007

Klüpten büyük oyuncu


Çok severiz sözleşme imzalamayan, gönderilmek istendiğinde klüp beğenmeyen, kafasına göre antremana çıkmayan oyuncular için bu lafı kullanmayı: "Hiç kimse klüpten büyük değildir!" Kobe Bryant sezon başından beri Lakers'ın hedefleri ile kendi hedeflerinin uyuşmadığını, ayrılmak ve şampiyonluğa oynamak istediğini her fırsatta dile getiriyor. Yani açıkça takasını istiyor. Hâlen maçlara çıkmasına, takımı adına mücadele etmesine rağmen yanındaki takım arkadaşlarının yetersiz olduğunu düşünüyor.

Lakers, eli kolu bağlı, önce Bulls'un Luol Deng'li teklifini değerlendirdi, Kobe "Deng gelecekse ben gitmem" dedi. Şimdi kulislerde Pistons'un Richard Hamilton, Tayshaun Prince, Amir Johnson pakedini sunduğu, takımların anlaştığı, ancak Kobe'nin yine arıza çıkardığı konuşuluyor. Bunların sebebi de Kobe'nin 2004 yazında imzaladığı sözleşmesinde yer alan takas önerilerini reddedebilme opsiyonu. Shaq için arıza çıkaran ve o dönemin en etkili ikilisini bozan Kobe, şimdi iddiasız olmaktan sıkıntılı, üstüne üstlük yanında şampiyonluk tecrübesi olan Chauncey Billups ve Rasheed Wallace gibi iki yıldız ile oynamak bile kesmiyor. Kobe Lakers'tan büyüktür deyip olayı başlıkla ilişkilendirmeyeceğim ama, sanırım kendisi aynen böyle düşünüyor.

1 yorum:

sedat dedi ki...

Katılamıyorum.

Lakers, Bulls'un Deng'li teklifini değerlendirdi diyemeyiz, çünkü böyle bi teklif var mı yok mu onu bile bilmiyoruz. Bulls'un asıl ihtiyacı Gasol veya Garnett'e karşı bile masaya konulmayan adamdı Deng. Yine Kobe'nin de Deng yoksa ben de yokum demiş olması da medya zırvası gibi geldi bana. Garnett de yazın kesin olarak Boston'a gitmeyecekti, mesela. Shaq olaylarına girmeyeceğim, o konu hakkında da zıt fikirlerdeyim, bütün ilmikleri tek boyuna geçirmek doğru değil bana kalırsa.

Bütün bu olasılıkların, en karanlık taraflarını alarak bi kombo kupon yaparsak Kobe, handikaplı bi kötü kadın evladı. Ama bu kuponun yatacağını zannediyorum.

Mevzu bahis süreçte franchise'ı yönetenlerin nasıl bi iş çıkardıkları da ortadayken, Kobe'nin takımdan büyük olduğunu düşünüyorum ben şu aşamada.