09 Haziran 2008

RG 2008 - Part 3 - There Can Only Be One


Lance Armstrong kanseri yenip ilk kez Tour de France'ı kazanır. Barcelona'daki finalde Manchester United, uzatmalarda attığı iki golle Bayern'i yenip, Şampiyonlar Ligi'ni kazanır. Lokavt sonucu kısa tutulan sezonda Spurs, son sıradan playoff yapmasına rağmen finale çıkan Knicks'i geçerek tarihinin ilk şampiyonluğunu alır. MLB ve NBA efsanelerinden Joe DiMaggio ve Wilt Chamberlain vefat eder.

Ve aynı yıl, Roger Federer 18 yaşında wildcard'la katıldığı ilk Roland Garros'unda, kariyerinde son kez 6-0'lık bir set verir.

Analizi olmayan bir finaldi dünkü. 108 dakikada biten bir Roland Garros finali. Nadal'ın turnuva boyunca 104 dakika süren çeyrek final maçından beri oynadığı en kısa maç olması. Yine turnuva boyunca 5 set üzerinden oynanan maçlara rağmen rakiplerine ortalama sadece 6 oyun vermesi. Nadal'ın bütün maç boyunca sadece 7, evet sadece 7, basit hata yapması. Turnuva boyunca maç başına ortalama 30'a yakın winner atan Federer'i sadece 9 winner'da tutması.

Ve 99'da, yine Paris'te, 18 yaşında Rafter'a ilk turda yenildiği maçtan tam 9 sene sonra, Federer'in 6-0 kaybettiği ilk set.

Nadal belki 4. kez aldı Roland Garros'u ama bu kesinlikle Paris'te izlediğim en iyi Nadal'dı.

Not: Resim için sevgili Gürkan'a teşekkürler.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

resim müthiş olmuş ama :D