18 Mayıs 2008

Euro 2008 Kadroları - 10 : İspanya

Olacak - olmayacak derken Aragones kadroyu açıklamış ve malesef O yok. O'nsuz bir İspanya takımı görecek olmam, turnuva öncesi en büyük hayalkırıklığım oldu. Forvetteki yeni yıldız Krkic de kadroda yok. Verde'nin yazdığı gibi Krkic'in bu yaşta böyle bir onuru geri çevirmesi çok akıllıca verilmiş bir karar değil kesinlikle. Ama yine de şu ana kadar her yaz U-xy turnuvaları oynayan ve bu sezon da üstüne yoğun A takım temposuna giren bir çocuk için hoşgörülü olunması gereken bir an. Ki zaten İspanya'da ve Aragones'te de böyle bir tavır var. Vicente ve Reyes'i zaten elemelerde de hiç kullanmamıştı. İşin garibi Joaquin (sakatlık durumu nedir bilmiyorum) de yok. Ama o kadar geniş seçenekleriniz var ki söz konusu olan takım İspanya olunca, mesela benim aklımdaki iki isim Espanyol'lu Riera ve Tamudo'ya yer kalmadı.

Kadroda orta saha şişkinliği var biraz. Xavi, Iniesta, Fabregas, Senna, Alonso, hatta De La Red. Belki de kimbilir, Aragones savunmanın önüne eskisi gibi kolay gol yemeyen bir takım yaratma hayaliyle set örüyor. Ben yine de İspanya'nın Portekiz gibi kendi sistemine sadık kalması taraftarıyım. 2006'da favorimdiler, çok da iyiydiler bana kalırsa elenmelerine rağmen. Bugün daha sade bir takım gibiler, ben yine İspanya'nın şansını döndürmesini bekleyeceğim.

Bir diğer detay da, milli takıma en çok oyuncu veren takımların Liverpool ve rezil bir sezon geçiren Valencia olması.

Goalkeepers: Iker Casillas (Real Madrid CF), Pepe Reina (Liverpool FC), Andrés Palop (Sevilla FC).

Defenders: Sergio Ramos (Real Madrid CF), Álvaro Arbeloa (Liverpool FC), Carles Puyol (FC Barcelona), Carlos Marchena (Valencia CF), Raúl Albiol (Valencia CF), Juanito (Real Betis Balompié), Joan Capdevilla (Villarreal CF), Fernando Navarro (RCD Mallorca).

Midfielders: Marcos Senna (Villarreal CF), Xabi Alonso (Liverpool FC), Xavi Hernández (FC Barcelona), Cesc Fábregas (Arsenal FC), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Rubén De la Red (Getafe CF), David Silva (Valencia CF), Santiago Cazorla (Villarreal CF).

Forwards: David Villa (Valencia CF), Daniel Güiza (RCD Mallorca), Sergio García (Real Zaragoza), Fernando Torres (Liverpool FC).


En fazla milli olanlar,
Andoni Zubizaretta - 126
Raul Gonzalez - 102
Fernando Hierro - 89
Jose Antonio Camacho - 81
Rafael Gordillo, Iker Casillas - 75

En çok gol atanlar,
Raul Gonzalez - 44
Fernando Hierro - 29
Fernando Morientes - 27
Emilio Butragueno - 26
Alfredo Di Stefano, Julio Salinas - 23


3 yorum:

Adsız dedi ki...

raul'un olmaması en hafif tabirle skandaldır, gerçi beklenen bir şeydi bu ama gene de ufak bir umut besliyordum. şampiyon real'in casillas ile birlikte en formda oyuncusuydu bu sezon. çok yazık.

fransa ve italya'yı 1-0 yendikleri hazırlık maçlarında kanatsız, birbirinin aynısı oyunculardan kurmustu ortasahayı aragones. turnuvada da böyle devam edeceğini sanıyorum. zaten sağ kanat orijinli tek bir adam dahi yok kadroda. grubundaki diğer üç rakipten ikisinin de çok sağlam kapanan takımlar oldugunu dusunursek, bu sistemle bocalamaları azımsanmayacak bir ihtimal. ama gene de kağıt üstünde en kaliteli takım gibi geliyorlar bana. puyol'un yanında oynayacak diğer stoper ise takımın zayıf halkası olur.

Svetlin dedi ki...

raul, trezeguet, hakan şükür bakalım del piero da bunlara eklenecek mi?

hakkaten raul'suz hele ki bu kadar formda bi raul'suz ispanya düşünmek zor.

verde dedi ki...

muhteşem fernando hierro amma gol atmış ya.