20 Mayıs 2008

Euro 2008 Kadroları - 11 - İtalya


Donadoni dünya şampiyonu kadroyu büyük ölçüde korudu. Giren çıkanlara kısaca bakarsak; Perruzzi'nin yerine De Sanctis, Zaccardo ve sakat Oddo'nun yerlerine Panucci ve Chiellini, Totti'nin yerine Aquilani, Barone'nin yerine Ambrosini olarak özetleyebiliriz.

Forvet hattında elemelerle birlikte başlayan bir yenilenme var, Cassano'nun yeniden çağırılması Del Piero'nun varlığında sürpriz oldu. Şu anda açıklanan kadro 24 kişilik ve büyük ihtimalle bir forvet çıkarılacak, zaten geçen turnuvaya göre bir stoper eksik almış Donadoni, ortayı Barzagli - Cannavaro ve Materazzi ile idare edecek, ihtiyaç olursa Panucci.

Panucci bu senenin ikinci bölümündeki performansıyla formayı kaptı, çağırılmayı bekleyen Inzaghi alınmadı ve büyük arıza çıkardı Milan'ın resmi sitesinde. Totti ve Nesta'nın yokluğu belini büker bu takımın ancak kadro hâlâ kaliteli. Hangisi çağırılacak diye düşündüğüm Montolive ve Aquilani'nin ikisi de çağırıldı, umarım forma şansı bulur en azından biri her maç. Forvette hem Quagliarella hem de Borriello çok formda, bir forvet atılacağı kesin, bu kim olur kestirmek zor.

Goalkeepers: Marco Amelia (Livorno/6 caps), Gianluigi Buffon (Juventus/81), Morgan De Sanctis (Sevilla/ESP/2)

Defenders: Fabio Cannavaro (Real Madrid/ESP/115, capt), Andrea Barzagli (Palermo/21), Giorgio Chiellini (Juventus/9), Fabio Grosso (Lyon/FRA/30), Marco Materazzi (Inter Milan/40), Christian Panucci (AS Roma/52), Gianluca Zambrotta (Barcelona/ESP/70)

Midfielders: Massimo Ambrosini (AC Milan/30), Alberto Aquilani (AS Rome/4), Mauro Camoranesi (Juventus/34), Daniele De Rossi (AS Roma/33), Gennaro Gattuso (AC Milan/57), Riccardo Montolivo (Fiorentina/1), Simone Perrotta (AS Roma/40), Andrea Pirlo (AC Milan/45)

Strikers: Marco Borriello (Genoa/2), Antonio Cassano (Sampdoria/10), Antonio Di Natale (Udinese/17), Alessandro Del Piero (Juventus/85), Fabio Quagliarella (Udinese/8), Luca Toni (Bayern/GER/33)

En fazla milli olanlar,
Paolo Maldini 126
Fabio Cannavaro 115
Dino Zoff 112
Giacinto Facchetti 94
Alessandro Del Piero 85


En çok gol atanlar,
Luigi Riva 35
Giuseppe Meazza 33
Silvio Piola 30
Roberto Baggio 27
Alessandro Del Piero 27

5 yorum:

sedat dedi ki...

Stoper rotasyonunda Panucci'den ziyade Chiellini'yi düşünüyor muhtemelen Donadoni. Bu sezon stoper oynadı çokça Juventus'ta, en iyi çıkış yapan adamlardan biriydi bana kalırsa İtalya'da.

Kesilen adam Borriello olabilir. Çok iyiydi bu sezon ama aynı seviyede bitiremedi ligi. Onun yerine son 1-1.5 ayı müthiş geçiren Inzaghi'yi görmek isterdim ben.

Adsız dedi ki...

bence kadrodan cıkarılacak isim, bir forvetten ziyade ambrosini olmalı. mevkisi yeterince kaliteli isimlerden oluşuyor ayrıca o bölgedeki şişkinlik de göze çarpmıyor değil. zaten kendisi cok da matah bir sezon geçirmedi, neye dayanarak alındı kadroya pek çözemedim açıkçası.

verde dedi ki...

italya dünya kupası'ndaki oyununu oynamaya devam edecekse, yani sahaya pirlo-de rossi-perrotta-camoranesi ile çıkacaksa (ki mantıklı kadro budur), pirlo dışındaki üçlüyü ambrosini ve gattuso, pirlo'yu ise aquilani yedekler diye düşünüyorum. montolivo ileri geri çalışabilen bir oyuncu olduğundan ve ligin sonunu iyi getirdiğinden bu kadroda olmayı hakediyor ama giden o olabilir. kesin bir forvet gidecek diye düşünmemin sebebi forvetin birbirine benzer oyunculardan kurulu olması. di natale fazlalık mesela bence, elemelerde şans bulsa da. mesela toni sağlam olduğu bütün maçlarda oynayacak, onun yedeği borriello olur, totti'nin soyunduğu role de del piero ve quagliarella biçilir. yine de cassano açıkta kalıyor di natale gittiğinde.

Adsız dedi ki...

donadoni 4-5-1 çakması bir 4-3-3 oynatacak büyük ihtimalle pirlo-derossi-gattuso önüne sagda camo solda di natale ortada da toni. Di natale yi kesin kesmez çünkü bayagı tutuyor bu adamı. Ambrosini yi daha once DeRossi'ye tercih edebilecek kadar kifayetsiz oldugundan oynatmasa bile kesmez bence. Gidecek isim kesin olarak ya aquilani ya montolivo'dan biri gidibi duruyor. Forma bakarsa montolivo hakediyor son dönemde yaptıklarıyla. Ama daha once hiç bu seviyede oynamadıgından aquilani daha şanslı gibi. Ayrıca montolivo'nun yaşı yazın olimpiyatlara da tutuyormuş ondan bence o gider..

verde dedi ki...

montolivo hakettiyse aquilani iki kere haketti... bu sebeple ikisinden biri gidecekse kesin montolivo gider.