11 Mayıs 2008

Euro 2008 Kadroları - 3 : Türkiye

Muhtemelen herkesin görmek istediği veya görmek istemediği kişiler vardır aday kadroda. Benim için en büyük süpriz Mehmet Topuz oldu. Nuri Şahin yine yok, kimse de bana artık jenerasyon-rejenerasyon-dejenerasyon muhabbeti yapmasın. Gerisine de karışmıyorum, anasını satayım.

Kaleciler : Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş), Tolga Zengin (Trabzon)

Defans : Servet Çetin, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), İbrahim Kaş, Gökhan Zan (Beşiktaş), Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Emre Aşık (Ankara)

Orta Saha : Hamit Altıntop (Bayern), Yıldıray Baştürk (Stuttgart), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan), Mehmet Aurelio, Colin Kazım Richards, Uğur Boral (Fenerbahçe), Tümer Metin (Larissa), Arda Turan, Ayhan Akman, Mehmet Topal (Galatasaray), Emre Belözoğlu (Newcastle United)

Forvet : Mevlüt Erdinç (Sochaux), Halil Altıntop (Schalke 04), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Nihat Kahveci (Villareal)

En çok milli olanlar,
Rüştü Reçber - 115
Hakan Şükür - 112
Bülent Korkmaz - 102
Tugay Kerimoğlu - 94
Alpay Özalan - 90

En çok gol atanlar,
Hakan Şükür - 51
Lefter Küçükandonyadis - 21
Cemil Turan, Metin Oktay - 19
Zeki Rıza Sporel - 15
Tuncay Şanlı, Nihat Kahveci - 14

3 yorum:

mcege dedi ki...

Mehmet Topuz'un disarida kalmasina ben de inanamiyorum. Mehmet Yildiz ve kaleci Aykut'un da su kadroya alinmak icin daha ne yapmasi gerekiyordu, anlayamiyorum.

Bu arada; Mehmet Yildiz ya da Aykut, pozisyonlarinda yeteri kalitede alternatif varken ilk 11 icin aklimin ucundan gecmeyecek adamlar; ama milli takim oyunculari belirli bir skalanin icinden secilecekse, bu aciklansin, disardaki oyuncular da icerdeki oyuncular da biz de rahatlayalim.

Nuri Sahin de keske Almanya'yi secseydi, izlerdik bol bol.

de la pena dedi ki...

bence kadro ii ama ümit karan ve m.topuzu almaması bence hata ayrıca mevlütün yerine fatih tekke daha iyi olabilirdi gerisi kadro güzell

verde dedi ki...

seçimler hakkında genel eleştirileri paylaşıyorum. onun dışında bana her zaman emre aşık'ın hikayesi ilginç gelmiştir. halen ülkenin en iyi stoperlerinden biri, tecrübeli, bazı eksileri var ama kimin yok ki? gittiği hiç bir takımda tutunamaması bana hep ilginç gelmiştir. yine defansın bel kemiği olacağını düşünüyorum.

bunların yanında, takımın gruptan çıkacağına dair inancım var. nihat, arda, tuncay, gökhan, mehmet topal ve uğur boral gibi sağlam bir çekirdeğimiz var.