20 Ocak 2008

Sania Mirza


Sania Mirza. Belki de tur içinde işi en zor bayan oyuncu. Henüz 21 yaşında, Müslüman bir Hindistan vatandaşı. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan yukarıdaki fotoğraf yüzünden başı belaya girdi. Ayak fetişi fotomuhabirin hileli bir açıdan çektiği resimde Mirza'nın ayakları görüldüğü gibi bayrağa değiyor gibi gözüküyor ve bu da Hindistan'da ciddi bir suç. (bizde de yok mu bu tip süper yasalar, var tabi, olmaz mı) 3 yıl hapis cezası var, bayrağa saygısızlığın. İşin daha vahim yönü, çekilen resim bir kaç hafta düzenlenen Hopman Cup'tan. Hopman Cup, Davis Cup gibi tenisçilerin ülkelerini temsil ettikleri, bir nevi milli takım turnuvası. Ve o turnuvada da Mirza sayesinde Hindistan, grubunu ABD'nin ardında, Avustralya ve Çek Cumhuriyeti'nin üstünde 2. bitiriyor.


Bu Mirza'nın karşılaştığı ilk sorun değil. Bir panelde, "seksin evlilik öncesi veya sonrası olması değil, güvenli olması gerektiği" gibi doğum kontrolü konusunda ciddi bir eğitim görmesi gereken bir ülkenin gençlerine güzel bir şey söylemesine rağmen, İslami kesim tarafından taşlanmadığı kaldı. Tenis kıyafeti yüzünden tehditler aldığını tahmin etmek de güç değil. Temsil ettiği insanlar tarafından dışlanmış durumda.

Bir yandan bunlarla uğraşırken, diğer yandan Avustralya Açık'ta 3. tura kadar gelerek en iyi derecesini egale etti. Şimdiyse 21 yaşında sporu bırakmayı düşündüğünü söylüyor.

Hiç yorum yok: