14 Ağustos 2008

3. Torbaya Açılan Yol

Şampiyonlar Ligi'nde gruplara tek maç kalırken, torba senaryoları da şekillenmeye başladı. Galatasaray'ın gruplara kalması halinde 4. torbada yer alacak olması garanti gibi. Fenerbahçe için ise işler biraz daha karışık durumda. Katsayısı yüksek bir çok takımın kendi liglerinde Şampiyonlar Ligi için vize alamaması sonucunda Fenerbahçe 2. öneleme öncesinde 4. torba takımları arasında 3. sıradaydı. Glasgow Rangers'ın bu turda elenmesiyle önünde sadece Olympiacos kalmış oldu ve dün gece de Olympiacos, Anorthosis'ten deplasmanda 3 yedi. Artık turu alması çok zor, elenmeleri ve Fenerbahçe'nin de tabi Partizan'ı elemesi takdirde 4. torbanın en yüksek puanlı takımı haline gelecek.

Yukarıdaki tabloda siyahla yazılı takımlar direk gruplara katılan takımlar, maviler ise önelemedeki takımlar. Tabi bu mavi takımlar, eşleşmelerdeki seribaşları baz alınarak yazılmış durumda. Bu durumda, Fenerbahçe'nin tarihinde ilk kez 3. torbaya çıkabilmesi için Olympiacos'la beraber üzerinde yer alan bir seribaşının daha elenmesiyle mümkün olacak. Mesela Galatasaray'ın Steaua'yı elemesi gibi. Atletico Madrid'in Schalke'yi 1-0'ın rövanşında Vicente Calderon'da elemesi veya 0-0'ın rövanşında Basel'in evinde Guimaraes'e elenmesi Fenerbahçe için yeterli olacak.

Galatasaray için durumu irdelersek, onlar UEFA Kupası mirasını tükkettikleri için sıralamada oldukça düştüler ve şu an yaklaşık 30 puanla 87. sıradalar. 3. torba şansları daha zor. Ama nasıl olur diye merak eden varsa, Anorthosis'in Olympiacos'u, Guimaraes'in Basel'i, BATE'nin Levski'yi, Dinamo Zagreb'in Shakhtar'ı, Partizan'ın Fenerbahçe'yi ve Brann'ın Marsilya'yı elemesi gerek.

Hiç yorum yok: