15 Nisan 2009

Do this! - 1

Playoff'a kalan takımlar belli oldu. Bu noktadan itibaren takım yöneticileri için daha da yoğun günler başlıyor. Draftın 1-2 gün öncesiyle, sonrasını severim; ancak uzun zaman önce Ncaa ile ilişiğimi kestim. Bro'lar son günlerde scouting işine el atmışlar, ben de biraz akıl vereyim playoff'a giremeyen takımların Gm'lerine.

Sacramento Kings:

Aman yarabbi ya, bu nasıl takım be abi? Fran Garcia, Jason Thompson, Spencer Hawes ve hatta Donta Greene eli yüzü düzgün, potansiyelli gençler. Çaylak kontratlarından sonra cüzi miktarlara takımda tutulabilecek, iyi yatırımlar. Ama baba, hadi Kevin Martin'e de verdin kol gibi kontratı, takımın yıldızı falan diye de bu Nocioni ile Udrih, kontratlarının son senesine kadar kafadan cepte.

Bir kere kafadan ilk beş gardın Beno Udrih olmayacak. Uzun almaya gerek yok, sağdan soldan 5-10 dakika oynayacak çöp bulunur. Rashad McCants'in team option'unu aktive edip, 2 numara yedeği yaparsın da 3 numaraya her hâl ve şartta adam lazım. Fran Garcia'nın geleceğiyle ilgili ne düşünüldüğüne göre değişir tabii, alınacak adamın kalibresi. Marc Stein Hedo yazmış, açıkçası ben de Maloof biraderleri doğru tanıdıysam bu zamana kadar, süreleri gençlere verelim, takılsınlar demeyeceklerdir.

Ben olsam; drafttan bir numarayı çekmediğim takdirde alırım bir tane yakışıklı sg-sf, koyarım Fran Garcia'nın arkasına. Eli yüzü düzgün bir free agent da dikkatimi çekmedi, o işlere hiç bulaşmam, Beno Udrih'le devam ederim. Udrih'in arkasına da artık Mateen Cleaves midir, efendime söyleyeyim Will Solomon mudur, Kerem Tunçeri midir, birisini koyarım.

Yalnız ajan, bu takıma adam gibi bir koç lazım. Hiç öyle genç, tecrübesiz falan biri değil, bilindik eli yüzü düzgün bir koç alacaksın. Bir sezon daha çöpe atılacak çünkü, konferansın ve takımın son aylardaki hali düşünülünce, o yüzden Reggie Theus falan gibi deneylere hiç bulaşmadan, yukarıda adı geçen yetenekli gençleri kaybettirmeye alışmadan sezonu tamamlatmak gerekir.

ps: Nocioni'nin farkındayım da kendisini pek tutmam, 10-15 dakika veririm laf olsun diye. Takasını kovalarım sürekli.

Los Angeles Clippers:

Eyvaaaaah! Daha ilk takımda nefret etmişken bulaştığım bu işten, Clippers ile karşılaştım. İlk etapta takım sahibine bir tavsiyede bulunayım, Mike Dunleavy'nin Nba ile ilişiğini kes. Yerine beni getir baba. Yok ajan olmaz o iş dersen, o zaman da en azından kulağını çekiver şu herifin, böyle takım mı yönetilir be! Baron Davis, Zach Randolph ya da Chris Kaman’dan hangisini, ne şekilde yolluyorsan yolla, elden çıkarmak gerekiyor mutlaka en az birisini. Zach’i o kontratıyla kimse almaz, Baron Davis’in de ahı gitmiş vahı kalmış. Chris Kaman’ı bozdurup, bir iki tane orta ölçekli görev adamı, free agent’lar arasından da yine orta ölçekli Flip Murray, Matt Barnes, Chris Wilcox falan pozisyon gözetmeksizin birşeyler almalılar.

Dunleavy sezon ortasında, Zach’i falan aldığında playoff anlatıyordu utanmadan da, sezon boyunca Mardy Collins, Steve Novak gibi herifler geldi benchten. Olacak iş mi baba, gözünü seveyim. Drafttan gelecek Hasheem Thabeet gibi bir proje de uzun yedekliğini kotarır. Büyük kontratlardan en az bir tanesini, eli yüzü düzgün görev adamlarına dönüştürüp, bir ya da iki tane bench oyuncusu da aldıkları takdirde, aklı başında bir koçla playoff materyaline dönüşebilecek bir kadroya sahip Clippers.

Doğru düzgün bir bench ve rotasyonla beraber, iyi bir sezon başlangıcına ve Baron’un hayata dönmesine ihtiyaçları var.

Washington Wizards:

Öncelikle Nick Young ve Andray Blatche’nin şehri terketmesini yasaklar, antreman tesislerine kilitler ve başlarına da kafa başı birer koç, birer de psikolog koyarım. İkisine de aklını başına devşirmelerini rica eder, bu kafayla giderlerse çaylak kontratları bitince bir halt edemeyeceklerini belirtirim. Akabinde Arenas, Caron ve Jamison’u teker teker arayıp, onları takas etmekle uğraşmayacağımı; ancak zırva bir sezon daha istemediğimi belirtir, efendi gibi tatil yapmalarını rica ederim.

Hareket alanı çok kısıtlı durumda ve Jamison’u takas etmekle uğraşmaktansa, eldeki üçlüye son bir şans daha tanınması taraftarıyım. Çünkü, hem Caron Butler, hem de Antawn Jamison, onların rakamlarına sahip pek çok oyuncunun aksine, Arenas’ın gard olduğu takımda çatlak ses çıkartmayan herifler ve Songalia, DeShawn, Haywood gibi dravdan oyuncuların kontratları pek bir şişkin olduğundan, Arenas’ın etrafında yepyeni bir sisteme geçiş dönemi şu andan çok daha sancılı geçecektir.

Ben risk alınmaması taraftarıyım, eldeki çekirdek çok da fena işler başarmamış bir çekirdek, kadro dolsun diye bulundurulan oyuncular da çok fena elemanlar değil; ancak Blatche ve Young’ın artık Nba’in potansiyelli herifleri olduklarını ve sağlıklı kaldığı sürece makul bir yerden playoff yapmaması süpriz olan, göz önünde bir takımda oynadıklarını idrak etmeli, efendi gibi top oynamaya başlamalılar. Saunders fena bir seçim değil, zaten çok da koçluk işi yok bence bu takımın, Saunders'ın tatlı sert stili ve güzel kariyeri, bu iki herifi gaza getirebilir belki.

ps2: Kenny Smith de benzer konseptte bir işe girmiş, yahoo'dan bakılabilinir.

ps3: Toplam dört yazıda hallolur bu iş.

Hiç yorum yok: